Dag 14 mot Azorene

Safari
Wed 19 May 2010 12:19
35:31.54N 039:48.49W (posisjon 1200 UTC)
 
God morgen!
 
For en nydelig dag å våkne til på bøljan blå :-)
Jeg har hatt morgenskift som bakvakt for Lars, og våknet av at solstrålene varmet i ansiktet og knopmåleren viste 8 knop på slør! Herlig... Vi følger iherdig med på måleren og regner på fart og tid for ankomst til Horta. Hvis vi har 6 knop i snitt, er vi inne natt til søndag, så all fart over dette vil få oss i land raskere :-) Derfor er vi veldig fornøyd når talla er 7 og 8!
 
Dagens morgenstund hadde virkelig gull i munn i forhold til gårdagens... Vi seilte på platt lens hele natten og ut på ettermiddagen i går. Det var ganske stor sjø, overskyet og vinden var veldig variabel. Dette førte til at Safari ble slengt frem og tilbake i bølgedalene siden vi ikke hadde nok fart til å holde følge med bølgene. En slitsom dag på bøljan, hvor både jeg og Lars ble skikkelig uggne etter diverse arbeidslag i byssa og på navigasjonspulten...
Vi begynte å bli utålmodige og lei alle tre, da det som bestilt tikket inn en mail fra Frivind med forslag til kursendring :-) Vi hadde gått mer eller mindre direkte mot Faial det siste døgnet, med vinden rett i hekken, men nå skulle vi gå lenger nord for å forberede oss på N`lige vinder utover i uken. Dette betydde slør for vår del og en mye mer behagelig tilværelse ombord!   
Safari tåget pent gjennom bølgene resten av ettermiddagen og kvelden, skyene forsvant og solen tittet frem, og som ikke det var nok; en flokk med delfiner kom og lekte rundt båten en times tid!!! Det var så herlig og vi lo og smilte om hverandre :-) Ca 20 flotte delfiner hoppet og svømte rundt i bauen mens jeg knipset haugevis med bilder og Bjørn satt helt på tuppen av Safari og dinglet med beina over de nydelige skapningene. Jeg tror han synes det  var en herlig opplevelse, han smilte fra øre til øre :-) 
Ja ja, så var det ikke så ille å være på Atlanteren allikevel da! Humøret steg raskt ombord, og etter en flott solnedgang, har vi sovet godt i natt alle tre og er nå klare for siste innspurt mot Azorene!
 
Håper dere får en fin onsdag :-)
Positiv og motivert hilsen fra Safari med crew