ARC 2009 - Dag 10

Safari
Fri 4 Jan 1980 18:27
19:29.81N 038:43.39W (posisjon 1200 UTC)
 
God tirsdag!

Håper alt er bra med store og små hjemme :-)
I dag må dere kose dere masse med den herlige julestemningen som kommer snikende! Julekalender, lys i gatene og adventstjerne i vinduene er så koselig!
Her ombord har vi en liten hjemmelaget dorull-nisse som pynter opp urtene til Vidar og sjokoladekalender som jeg fikk av mamma og pappa i Mogan. Vi åpner en luke hver i tur og orden :-)
 
I kveld skal vi feire 19-års dagen til Lars ombord, hehe. Samtidig blir det fullmåne-fest og feiring av at vi er HALVVEIS over Atlanteren!! Det blir litt av en fest!! Jeg skal bake brownies og vi skal sprette sjampis flaska mens guttene uler i månelyset ;-)
 
Vi har seilt 1450 nm og har igjen (i direktelinje mot St. Lucia) 1310 nm. Tjohei, det går unna! Det siste døgnet har vi seilt over 170 nm og hatt en snittfart på 7,5 nm :-)
Guttene planlegger en uforglemmelig ankomst i St. Lucia med Vidar i spissen. De forlanger å få låne kjoler, sminke osv av meg, for å kle seg ut og stige i land som grasiøse damer om litt over en uke :-) Jeg skal kle meg ut som skipper Lars med hatt, skjegg og autoritær holdning. Vi skal ta mange bilder for det blir nok litt av et syn ;-) Vi drømmer også om å bakke over "finish"-streken, hvis det lar seg gjøre...
 
I går kveld fikk vi en gullmakrell til på kroken!! Nå blir det fisk til morgen, lunsj og middag de neste dagene, nyyyydelig! Det var en flott fangst skipperen sveivet inn på 5-6 kg!! (NB! Se flott bilde av Lars på www.worldcruising.com/arc)

Det har blåst mellom 15-20 knop siden i går kveld og nå på morningen har det økt på enda mer med både vind og bølger. Vi har bølger opp i 6 meter, og jeg har landet på andre siden av senga oppå Lars i bølgedaler flere ganger i natt ;-) Koselig det da, bortsett fra at vi bråvåkner mens vi stirrer på hverandre og ikke vet hva som er opp og ned, hihi. 
Ellers er alt topp ombord og det er nydelig vær med 32 grader i skyggen.
Vi har godt av å øve oss på å rore i stor sjø, så denne dagen blir en god treningsøkt. Vi føler oss veldig trygge og Safari ligger godt i vannet, så det er ikke noe å bekymre seg for. Bølgene er lange, slik at man surfer nedover i bølgedalen og løftes opp igjen. Kanskje det blir ny fartsrekord i dag?! 
 
En ekstra stor god klem til alle de små der hjemme, som jeg savner så mye å klemme på :-) Dere må kose dere masse med forventningene frem til julen og be mamma og pappa om å ta masse bilder av dere, så "tante" Cecilie kan få i posten :)
 
God tirsdag videre.
Gode tanker og klemmer til dere fra Cecilie, Safari og gutta!