Dag 5 mot Azorene

Safari
Mon 10 May 2010 10:43
26:06.85N 060:14.71W (posisjon 1200 UTC)
 
Hei :-)
 
God mandag, håper dere har hatt en fin helg!
 
Livet ombord i Safari er fremdeles bra. Vi gjør som babyene; spiser, sover og "kvitter oss med"...Og seiler da selvfølgelig! Vi seiler faktisk veldig bra for øyelikket!
7,5-8 kn fart og nesten ingen krenging, dette liker vi :-)
 
I går hadde vi null vind. Vi gikk for motor i 17 timer! Det viste seg, etter oppdatering fra satelitt fra Frivind, at et uventet "tråg" hadde plassert seg like over oss. Dette var ganske svakt, men førte til nordlige vinder (det var spådd Ølig) og perioder med vindstille. Vi endret dermed taktikk, sammen med Frivind og Maggy (som nå ligger noen nm foran oss, i syns-avstand) og gikk mer direkte mot Azorene i noen timer.
Den vanlige taktikken for denne seilasen er å gå mye nord i begynnelsen, for så å treffe på mer gunstige vinder som vil  bringe oss mot Azorene. Vi har derfor holdt rundt 20 grader de første døgnene, så skarpt for styrbord halser som mulig (vinden inn fra styrbord side i seilene, på kryss)...
Nå har vi kommet ganske langt nord, mot Bermuda, og bør i løpet av et par døgn møte mer gunstige vindretninger og dreie mot mål!
 
Etter mange timer med motorkjøring og lite vind i går, kjørte vi inn i et mørkere skydekke i skumringen. Her hadde Mads (meterologen fra Frivind) advart oss mot plutselig sterkere vinder, noe som slo til. Da var det av med motor (spare diesel) og opp med seila! Vi har seilt med 2 rev i storseilet og hardværsfokk over natten, og glidd avgårde med rundt 6 knop i 15-25 kn vind.
I soloppgang løyet vinden og vi byttet ut hardtværsfokket med genua. Som nevnt innledningsvis; nå har vi opptimale seil-forhold og Safari er i sitt rette element!
 
Vi har seilt 1/4 av seilasen mot Azorene i dag, og dette skal selvfølgelig feires med kake, kaffe og en skvett attåt senere i dag!
Vi er sugne på brownies, men har et dilemma med overmodne bananer ombord, så det spørs om ikke det blir banan muffins istede. I går hadde vi bananpannekaker. Det anbefales :-) 
Det har seg slik at jeg, Cecilie, var og handlet på det lokale markedet tirsdag ettermiddag, for å ha så ferske bananer som mulig med på turen. En veldig hyggelig lokal gammle kone (+/-100 år), synes så synd på meg fordi jeg skulle være så lenge på sjøen, at etter at jeg hadde plukket ut noen bunker med bananer og betalt, så kom hun etter med med tre store bunter til. Veldig søt og god!! 
Dessverre ser det ikke ut til at bananene hennes tåler sjølivet så godt, for de har modnet usedvanlig fort og vi har 30-40 bananer som må spises i løpet av et par dager. Vi ligner mer og mer på aperkatter ombord! Et stort inntak gulebøy det siste døgnet og forflytting i skuta som minner om dyrenes ferdsel i trær; vi slipper ikke taket før et nytt er festet :-) Vugge vugge...
Feires skal det uansett, bananer eller ei, og vi er like blide over veloverstått første del av seilasen!
 
Nå skal jeg ut og få meg litt frisk luft... Det er litt magasug-drag i skuta når ho går så fort for seil, så det er greit å ta en liten pause fra berg og dal banen i ny og ne :-)
 
Vi ønsker dere en god start på uka!
Mange klemmer fra Cecilie, gutta hilser så masse.