Dag 11 mot Azorene

Safari
Sun 16 May 2010 13:04
31:42.21N 047:27.44W (posisjon 1200 UTC)
 
1000nm igjen, HURRA!!!
 
Det er en rolig og stille søndag ombord i Safari, med fine seilforhold :-)
Svellet fra i går har roet seg betydelig og motoren er byttet ut med seil... Vi gikk for motor frem til natteskifta, deretter har vi seilt med spridd genua. Vinden dreier litt frem og tilbake i hekken, derfor er det bedre å la storseile vente. Vi gjør rundt 6 knop og er fornøyd med det! Vi seiler på 70 grader så mye vi kan, direkte mot mål, og nå kan vi snart lukte land, 6-7 dager igjen!!
Vi har diesel til rundt fem døgn til, noe som burde være tilstrekkelig, siden det er meldt fin seilvind og gode forhold frem til onsdag.
 
I går hadde vi en koselig lørdag ombord. Vi hadde hjernetrim fra illustrert vitenskap, quiz og nystekte rundtstykker med brunost. Det må nevnes at rundstykkene ikke ville heve og ble derfor seende ut som lekerundtstykker tilhørende et dukkehjem, men de smakte godt da! Jeg skal gjøre et nytt forsøk på rundstykker senere i dag!
 
Da mørket kom og vi skulle rigge i stand for nattevakter, ble det trumfet igjennom at vi skulle slå opp sideveggene på cockpit teltet i tillegg til taket (åpningen bak stod åpen for utkikk). Det ble riktig så koselig og lunt i cockpiten, og med te og sovepose var det nesten som å være på telttur, mangle bare primusen...
Vi fryktet nesten at det skulle bli for tøft å ta ned komforten igjen, og at vi dermed måtte rope på hjelp til å ta tauer og fendere ved ankomst i Horta, siden Safari crewet nektet å komme ut av sitt trygge hi ;-)
Men, etter at sola stod opp i morres og begynte å varme, samt seilvinden gjorde sin ankomst, måtte teltet vike for genua og solstråler, herlig det også! 
 
Vi ønsker dere en riktig god søndag, håper solen titter frem og varmegradene stiger!
 
Klem fra Safari