Dag 8 mot Azorene

Safari
Thu 13 May 2010 11:03
29:58.68N 055:26.03W (posisjon 1200 UTC)
 
Hei!
 
Nå viser Atlanteren seg atter en gang fra sin beste side :-)
Skyfri himmel og gitrende sjø på alle kanter!
Shortsen er byttet ut med superundertøy, hvertfall til sola er høyere på himmelen, men det gjør ingen ting, for det er så herlig å puste inn den friske lufta!
 
Vi har hatt en rolig natt med fin seilføring for styrbord halser. Vind fra NØ skiftende 10-20 kn og gjort 4-5 knop fart nordover med genua og storseil...
Vi måtte endre kurs og gå direkte nordlig etter et døgn med kurs på vei mot Afrika på grunn av ugunstig vind og sjø som fulgte fronten. Vi snakket med Maggy V i går ettermiddag på vhf`en, og de kunne også rapportere om ørken og sjiraffer i sikte (hvis kursen ikke ble endret snart). 
På morningen i dag løyet vinden og vi går nå for motor direkte mot mål! 
Vi har brukt litt over 100 liter diesel av 400, så skal ha nok til hvertfall 5,5 døgn til...
Det er nemlig meldt om varierende vind over helgen, før vi skal komme inn i mer gunstig vindretninger fra neste uke. Vi håper på og lengter etter slør og lens!!
 
Nå har vi snart seilt 1000 nm på kryss, skrekk og gru :-) Det har gått over all forventning og Safari er faktisk ganske behagelig å være ombord i når vi krysser. Hun er i sitt ess med ca 45-60 grader vind i seila og rundt 15 knop vind, noe vi har hatt gleden av flere ganger på turen. Da suser vi avgårde i 7-8 knop og ser Azorene komme nærmere og nærmere på plotteren!
Vi er ikke like fornøyd med stampingen i 3-4 meter motsjø og motvind opp mot 30 knop, som vi hadde da fronten passerte oss i går natt. Dette håper vi å unngå videre på turen, og ser som sagt frem til litt andre vindretninger de siste 1000 mila!
 
Nå står det nytrukket espresso på komfyren og lukter nydelig i byssa :-)
Vi fikk endelig tømt septikken da vi slo mot styrbord halser i går kveld. Septikktanken vår er nemlig på babord side av Safari og når vi seiler for babord halser, det vil si vind inn fra babord side i seila, så krenger båten med babord side over vannskorpa... Dette har vært tilfellet det siste døgnet under front passeringen i 3-4 meter bølger og en del slag og dunking. Septikken fikk rista seg sikkelig godt med andre ord, og vi kunne ikke tømme den under forholda, for da hadde skutesia blitt full av "gjødsel"... Vi måtte derfor slå oss til ro med at det med jevne mellomrom kom en heim fra lufteventilen som minnet om et nygjødslet jorde. Godt vi ikke var sjøsyke i tillegg!! Hva skal man ikke måtte tåle i hardt vær, hehe.
Så nå er det altså full glede ombord når det lukter nytrukket kaffe og det er frisk luft som trekkes gjennom nesa i cockpit :-)
 
Is it?! Yes it is, it`s Evergooooood!
 
Ha en fn torsdag :-)
Gode tanker fra Cecilie, Lars & Bjørn