Dag 9 mot Azorene!

Safari
Fri 14 May 2010 10:14
30:40.02N 052:39.69W (posisjon 1200 UTC)
 
God helg!
 
Nå har jeg nettopp våknet etter et par timer vugging i soveposen i cockpit :-) Lars har hatt morra-skiftet ved roret og jeg bakvakt. Bjørn har fått hvilt seg noen timer i køya og er straks ferdig med morra-stellet. Lars står ved komfyren og steker toast til frokost, mens jeg prøver å få søvnen ut av øya med blogg innlegg, rapportering og kaffe! En koselig morgen i Safari!
 
I går kveld feiret vi ombord! Vi rundet 1000nm seilt og hadde bakt kake :-) Nam nam, det har gått hardt utover søtsakene over natten... Smaker innmari godt under stjernehimmelen!
 
I går gikk vi for motor hele dagen. Det var lite vind som vi hadde midt i mot. Da var det veldig fristende og starte Volvo`n og tøffe rett mot mål. Vi har 1250nm igjen til Azorene!
Over natten dreiet vinden til vestavind og vi har hatt platt lens siden. Ønsket fra forrige blogginnlegg gikk i oppfyllelse, hurra! Endelig en pause fra kryssen... Vi har god fart på rundt 7 knop og vugger avgårde over 2-3 meter bølger med morgen-sola i bauen ;-)
 
I går hadde Emelie på Cantare bursdag - HURRA HURRA for deg lille venn!! Mange gode bursdags-klemmer fra oss på Safari :-) 
Cantare ligger ca 300 nm nord-vest for oss, de er fire svenske jenter ombord, i 20-åra, tøffinger! Vi gleder oss til et varmt gjensyn på Azorene...
 
Vi fikk også en oppsiktvekkende rapport fra Odin i går... De kunne fortelle at de har kræsjet med en 15-20 meter stor hval!!! Tenk dere det, iiiik!
Det gikk heldigvis bra med både båt og mannskap, men det var visst en skrekk-blandet-fryd ombord kan man si :-)
Vi har bare sett hval på god avstand så langt, men håper å få de litt nærmere båten når vi kommer inn i "hval-territoriet" nærmere Azorene... Det hadde vært innmari moro med et par flotte bilder av disse majestetiske dyrene.
 
Nå er det vær- og posisjons rapportering som kaller... Vi ønsker dere en herlig fredag!!
Høres igjen imorgen :-)
*Klemklem*