Dag 10 mot Azorene

Safari
Sat 15 May 2010 12:35
31:04.45N 050:05.88W (posisjon 1200 UTC)
 
God lørdags-morgen!
 
Håper alt står bra til i vårt kjære moderland, som vi nærmer oss med stormskritt :-)
Vi er nå godt over halvveis og jubelen er stor ombord for hvert nytt kryss i kartet!
 
Vi har hatt en fin natt med nydelig seilas på slør i 10-15 kn vind og 6-8 kn fart!
Det var litt rotete vind i forbindelse med en vind-dreiningen i går kveld, men så stabiliserte det seg fra N utover natten. Nå er det lange slække dønninger, som vi regner med kommer fra ruskeværet lenger nord, takk for adverselen til Frivind! Det er nemlig en front lenger nord av oss som byr på røff sjø og vind opp i 45 knop. Frivind har derfor anbefalt oss å legge om strategien litt og gå lenger sør av direktelinja enn planlagt for å unngå dette. Sammen med Maggy V og Odin er vi derfor på vei mot Afrika igjen, men heller noen ekstra nautiske mil, enn nok en front! Vi føler med våre kjære medseilere Cantare og Lina 4 som er midt i smørja... Holdt ut, vi tenker på dere tøffinger!
 
Nå er det full påkledning om natten kan jeg love dere. Vi merker at vi er på vei hjemover, for å si det sånn. Med to sett superundertøy, lue, votter, ullsokker, seildress og ullpledd pakker vi oss inn klare for natteskifta. Jeg og Lars flyr rundt i superundertøy til langt ut på dag og tar til nød av oss til tskjorta når sola er som høyest og varmest, mens Bjørn (som er barsk viking og vant med norsk vinter) tropper opp i shorts fra morra til kveld... Men også han må ty til vinterpåkledning om natten... I dag har vi til og med startet Eber`n på morran (dieselvarmeren), 19 grader i byssa, brrrr!!
Det spørs hvor lenge brunfarge  sitter :-) (Det finnes vel solarium på Azorene?!)
 
Ellers er nattevaktene en stor høydare ombord, for da er det tid for RR!
ElMar har donert bort podcastet RadioResepsjon programmer for hele seilasen vår, TUSEN TUSEN TAKK!!! RR er et lettbeint underholdningsprogram som går på P3 hjemme... Vi ler oss ihjel av øltester, upersonlige trenere, postkasse postkasse postkasse og tips og triks (internt for de som har fulgt med selv)! Natten starter med at jeg humrer meg gjennom tre timer fra 0100-0400 (UTC), deretter spretter Bjørn opp og tar over IPODen frem til klokken 0700, mens Lars nyter soloppgangen, lettbeint underholdning og god musikk frem til 1000! Så er det frokost - i dag pannekaker som Lars steker i dette øyeblikk :-)
 
Det er 11 dager siden håret ble vasket sist, og selv om Lars sier han synes jeg er søt med rufsehuet, så gleder jeg meg uendelig mye til å få meg en dusj!!! Overraskende nok er håret ikke fett, men mykt og veldig bustete, og det lukter fremdeles godt, så da holder jeg ut noen dager til. Det frister ikke like mye med bøtte over hodet på denne kryssingen som forrige, hvor temperaturen både på land og i vann var det dobbelte...
 
I går kveld så vi delfiner for første gang på denne turen! Det var veldig moro, spesielt for Bjørn som ikke har sett de før. Dessverre hadde de visst ikke tid til å bli og leke med oss denne gangen, så vi håper å se de igjen snart :-) I dag er det perfekt Safari-vær med flat sjø og store dønniger, slik at det er lett å oppdage Atlanterens mangfoldige dyreliv!
 
Vi ønsker dere en herlig lørdag alle sammen :-)
 
Gode klemmer fra Safari-gjengen