Dag 3 mot Azorene!

Safari
Sat 8 May 2010 10:09
Oj som tiden flyr :-) På tredje døgn allerde!!
Vi har det storartet ombord og koser oss med bøker, god mat, flotte naturopplevelser og hyggelig selskap i hverandre! Kan ikke bedre ha det på bøljan blå, enn vi har nå :-)
Det har sluttet å regne, sola skinner og værmeldingene ser ikke så aller værst ut!
 
I går hadde vi nydelig fiskemiddag etter storfangsten kvelden før. (Rettelse fra skipperen: det var ingen kingfish, men en wahoo vi fikk...)
Luksus med for mye fisk ombord! Vi har prøvd å få Odin eller MaggyV til å komme bortom for litt rester, men de er et lite stykke bak oss og det ser ikke ut til at de tar innpå, foreløpig... ;-)
Vi suser avgårde i god fart på 6-7,5 kn i snitt og er storfornøyd med å legge bak oss såpass mange nm i døgnet!
Nå har vi seilt 270nm av 2200nm, et bittelite stykke igjen bare :-)
Jeg tenker i 4-dagers bolker, det funker bra for motivasjonen. I morgen er det dag 4 og vi er da ferdig med ca 1/4 av seilaen, fire dager til - så er vi halvveis!! Bursdagen til min søte gode lillebror ser jeg også frem til, da er vi snart i mål og jeg kan stolt gratulerer gullungen med 25års dagen :-)
 
Vakt-ordningen funket veldig bra også i natt, så nå er vi kommet inn i Atlanterhavs-turnus! Lars har lagt seg nedpå litt etter morgenskiftet, jeg rapporterer og sender mail osv, Bjørn sitter oppe og holder utkikk og leser om seil og riggtrim.
Etterpå skal jeg bake brownies og servere til nytrukket kaffe, det er jo tross alt lørdag! Nam nam :-)
 
Vi har rett som det er vhf kontakt med Maggy og Odin, det er veldig hyggelig. Odin er nå dessverre utenfor vårt rekkevidde, men vi hører Maggy. De første dagene på Maggy var alle ombord sjøsyke bortsett fra skipperen... Tom bruker samme plaster som meg og Bjørn og vi er alle enige om at dette er en genial oppfinnelse! Jeg tørr å påstå at jeg kan lage mat på hue i byssa, skikkelig sjøbein med en gang. Vanligvis bruker jeg et par dager på å bli stødig og vant med rytmen, før jeg tåler lange økter under dekk, men denne gangen funker det helt supert! Bank i bordet. Lars valgte å gå uten plaster, vikingen vår!! Han er i fin form, men blir fremdeles litt uggen av å være for mye nede. Dette går snart over og vi er mest ute i det fine været uansett :-)
Soving nede er ikke noe problem, alle tre sover som steiner og vi føler oss friske, raske og uthvilte.
Vi drikker vann som bare det! Båten blir lettere for hver dag. Lars er fasinert over hvor mye væske kroppen hans kan romme og Bjørn sier kun ja takk til øl etter at han har drukket opp vannet ;-) Hehe, flinke gutter!
 
Vi har mottatt fiske-rapport fra Odin, om en mai-mai på 7kg. Gratulerer så mye!!
Det er nå blitt litt sport mellom oss båtene å få flest/størst fisk, så nå er det uti med snøret fra soloppgang til nedgang! Heia skipper-Lars :-)
 
Vi ønsker dere alle en riktig god lørdag! Høres igjen i morgen :-)
 
Mange klemmer fra,
S/Y Safari mannskap
Cecilie, Lars og Bjørn