Siste etappe - Nordsjøen - Dag 2

Safari
Tue 22 Jun 2010 09:50
57:33.7N 000:28.11W (posisjon 0800 UTC)
 
God morgen!
 
Klokken er 0800 UTC (1000 hos dere) og jeg og Sofia går av vakt om en halv time...
Vi har skrevet blogg innlegg mens vi holder et godt øye med radaren den siste timen, for å få tiden til å gå litt fortere... Tåka har dukket opp igjen, så det er kjekt med et par øyne på plotteren, samtidig med utkikk ute. 5 timers vakter er i lengste laget på natta, men det går veldig fint med godt selskap! Det er herlig å ha Sofia og litt ekstra østrogen ombord :-)
 
Guttene gikk av vakt i natt klokken halv tre og har bysselullet en god stund nå... Før de gikk i seng, ble det snakket varmt om den kongelige frokosten de skulle ha når de våknet. Nam nam, jentene gleder seg til servering før puta kaller om litt :-)
 
På båt kartet foran meg vrimler det av oljeplattformer og merking av gass ledninger. Det er ikke bare bare å seile i Nordsjøen gitt. Man skal ha tunga rett i munne og vite hva man går til. Heldigvis har vi gjort godt forarbeide og lagt opp en rute mellom hinderne. Det kunne blitt skummelt uten, i denne tåke-grøten vi til stadighet kommer oppi.
 
Sofia derimot, kunne godt tenkt seg at vi plumpet borti en oljerigg i løpet av turen... Med Armageddon og Ben Affleck i baktankene ser hun for seg svette, hotte oljeborrere som kommer til vår redning ;-) Hehe, det er jo lov å drømme gumman! Vi får nøye oss med de kjekke seilerne vi har ombord. Ikke verst med frokost og stell heller må jeg si, vi har det godt!
 
Vi har seilt 170 nm allerede og har ca 320 igjen til Skagen, hvor vi planlegger en liten stopp før siste etappe mot Fredrikstad. Her blir det litt bunkring, en dusj og noen timer søvn, før vi setter kursen mot Glomma og ankomst fredag ettermiddag! Vi gleder oss veldig til å se dere alle igjen :-)
 
Nå våknet den kjekke skipperen min, så frokost og oppdatering fra vakta venter... Vi høres igjen senere! God tirsdag.
 
Klem fra Lars, Sofia, Glen og Cecilie