Vinaka Fiji

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Sun 10 Jul 2016 13:23
18:04.91S 175:56.09E
 
Vinaka = Tack!
Vinaka Vackra, Vänliga, Väna, Varma, Vunderbara Fiji!
 
Nu styr vi kosan väster ut igen. Kurs 256 grader mot Vanuatu.
Södra Stilla havet möter oss med en första kväll som är just stilla och magiskt vacker. Först solnedgången –med en intensiv “Green flash” (ska berätta mer om det i ett senare inlägg), sen dessa himmelska pärlemorsfärger som möter det djupblå havet i det vackraste av konstverk. I  kväll fick vi också ett starkt blått motljus 180 grader från solen.
 
Prognosen lovar mer vind, en frontpassage i morgon och därefter sydliga vindar som ökar. Ni vet att här är det mitt i vintern nu...funderar om de sydliga vindarna kommer innebära kall polarluft som det gör vid nordvindar hos oss.
Förmodligen! Lika bra att ställa in sig på svalare tider. Men havet är ännu 27 grader och vi är fulla av fijivärme inombords!
 
Sail on!
 
Pia & Erik

JPEG image

JPEG image

JPEG image