2990 Nm

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Sun 28 Feb 2016 21:47
00:45.33S 90:31.18W
 
Upptäckte just att jag skrivit fel sida om ekvatorn på de senaste blogginläggen Glömde ändra N till S!
Det är som att lära sig skriva ett nytt årtal efter nyår.
 
Fredagen den 26 februari var dagen vi väntade och väntade.
På eftermiddagen lossnade allt och vi fick fixat med zarpe och utklarering/immigration.
Till slut blev det också klart att vi fick tanka och Erik åkte själv ut till Spirit med taxi-båten för att ta emot den stora tankbåten som vi förberett för med fendrar utmed hela styrbordssidan. Tankbåten kom (se bild). Kanske inte den modell på tanker vi föreställt oss, men Erik fick i alla fall med dunkar från macken toppa upp diesel så vi klarar oss till Franska Polynesien.
 
Sista land-måltiden på länge blev supergod pizza samt himmelskt smarrig glass på Galapagos Deli tillsammans med vår gode vän José från Sydafrika (seglar på Paradise Found). Ja, det blev en tidig middag för vi ville verkligen komma iväg på kvällen, innan mörkret lagt sig helt i viken. Det är så skönt att glida iväg för en långsegling och börja med en natt –i stället för att bara sova och sen ge sig av på morgonen. Man vinner liksom tid och dom timmarna har vi igen vid vårt nästa mål.
 
På väg tillbaka till Spirit och mot vår avfärd stannade vi till vid världens skönaste chandler (båt-tillbehörs affär). En man på ca 75 år satt fikandes med sin fru och kollade på TV (som stod på disken) i butiken när vi stövlade in för att fråga om motorolja och en liten burk med båtlack till trädetaljer. Mannen och kvinnan bor på vinden ovanpå butikens lager. Längst in i butiken som är proppfull med prylar av alla de slag hänger en stock med bananer. (Se bilderna!)
Vi fick tag på båtlack och pensel tack vare vår spansktalande vän José, och besöket i butiken var en fin, minnesvärd upplevelse!
 
Så ut till Spirit! Av med bomkapell, in med fendrar, upp med aktre ankaret (gick lättare än väntat tack vare Elsas muskler som insats!) och till sist upp med vanliga “kroken” (fram-ankaret).
Kl 19.00 precis innan bäckmörkret tuffade vi ut ur hamnen, Porto Ayora på Santa Cruz, Galapagos med 2990 Nm framför oss till vårt nästa mål Hiva Oa, Marquesas.
 
ENJOY,
Skepp ohoj!!
 
Stay tuned.
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image