Tahiti Pearl Regatta

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Mon 9 May 2016 20:30
16:38.48S 151:25.73W
 
Kära familj och vänner!
Society islands = Sällskapsöarna på svenska har bjudit oss på rikligt sociala, roliga dagar med härligt umgänge och mycket party.
Vi bestämde oss i sista momangen att delta i Tahiti Pearl Regatta.
 
Vi seglar lätt Spirit på två personer, men när det gäller att kappsegla då är det skönt att vara fler.
Våra vänner på den finska båten Mearra Nieida. Jaana och Jukka samt vår sydafrikanske vän José ville gärna hänga på och segla Spirit.
 
Första sträckan, i torsdags gick till Bora Bora ca 27 sjömil åt nordväst. Med den rådande sydosten vick vi en fin undanvindssegling med juste väder.
Alltid lite taffligt i början med ny besättning och vi själva också lite ringrostiga att rejsa, men trots det vann vi första etappen i vår klass (cruising).
Coolt djungelparty på kvällen där herrarna från Spirit klädde ut sig med svarta svansar. Materialet var stumpar från en förtöjningslina som vi på Huahine var tvugna att skära bort från bogpropellern...
Ja, livet är hela tiden ett äventyr. Men så kul med återvinning av förtöjningsstumparna på herr-rumporna!
Skickliga läckra dansare, trummor och live-musik bjöds vi på i MaiKai Marina.
 
Dag två – ett kryssben tillbaka till Raitea-Tahaa.
Nu var vi uppvärmda och Spirit fick komma till sin rätt. Erik och Jukka trivdes bra med att dela styrning och taktik medan vi andra skötte skot och backstag.  Vi gjorde långa fina kryssben och på slutet kämpades en del mot motströmmen men lyckades komma tvåa totalt – racingklassen inräknat!
Kvällens partaj hade polynesiskt tema. Spirit klädde upp sig i korta röda och blå kjolar med tiaran (den vita Tahiti-blomman –släkt med Gardenia tror jag) och vita Spirit T-shirts till det.
Partyt var på en liten Motu (En pytte-korall-ö) åter med mycket polynesisk sensuell dans, trummor och sen vanlig dans till bra levande musik.
 
Sista deltävlingen gick runt ön Tahaa, liksom “inomskärs” som vi skulle sagt i Sverige = innanför korallrevet. Dessa rev är en fantastisk skapelse som bryter de stora dyningarna och ger oftast platt vatten och fint skydd. Nu jäklarns var vi i toppform! Erik och Jukka styrde Spirit med finess de ca 22 sjömilen runt ön. Våra smartaste drag var dels att undvika jippa med gennakern utan bara skota storen midskepps och dels att vi tog ner gennakern i exakt rätt tid i det ganska smala seglingsområdet mellan ön och revet.
Wow vilken fantastisk segling!!!
Vi hade hela cruisingklassen långt bakom oss och tog den ena efter den andra i racingklassen som hade startat en kvart innan oss.
Brilliant segling ända över mållinjen gav oss åter en seger och totalvinsten i crusingklassen.
 
Party party!!
På en udde av Tahaa var det åter dags för party och nu för att fira segrarna! Erik blev intervjuad i internationell sport-TV och vi kom på prispallen under jubel och applåder.
Spirit tilldelades en vacker snidad träskulptur med någon sorts tiki på. Sen festade vi med god polynesisk mat –bland annat Mahi mahi med vaniljsås, musik och dans.
Lyckliga spiritseglare skjutsades till slut hem med arrangörernas båttaxi och somnade gott ett par timmar efter midnatt.
 
Så mycket action, glädje och härliga människor vi mött under tre intensiva dagar!
Ja, det är roligare att säga JA helt enkelt!
Tahiti Pearl Regatta blev ett minne för livet!
 
 
 
 
 
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image