Spirit V ARC - Dag 2, Broschyrsegling

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Mon 23 Nov 2015 16:55
26:40.55N 18:21.33W
 
Starten gick i 20-25 kt undanvind bland närmare 200 båtar av varierande storlek och fart. Vi började med ett rev i storen och rullade ut focken strax efter start. Skickligt manövrerande av skepparn renderade i att större delen av fältet snart låg bakom oss. Den första 20 knops repan kasserades in av Tompa. Därefter varsin 19,6:a för Pia och Erik, och sedan en 22:a för Tompa. Efter en halvsnygg gipp tog vi in ett rev till i storen och två i focken för att göra oss färdiga för natten. Anders kasserade in en 19,2:a trots den sparsamma segelsättningen. Ett par små delfiner morsade och var med oss ett tag. Första natten avlöpte med vindar ofta över 30 kt och rejält stökig sjö som kom från alla håll och kanter, och ibland in i sittbrunnen.
 
Att komma upp i brunnen klockan tre på natten och ta över rodret med rådet att hålla sig i mångatan, med månen lite om styrbord är en ganska skön känsla, även om det gäller att hålla tungan rätt i mun så att man inte åker på näsan...
 
Morgonen blev fin, och sjön lade sig så vi kunde slå ut samtliga rev och dagen har bjudit på broschyrsegling i lite för lätt vind.
 
Dagens djur har varit, fågel, flygfisk och delfin.
 
Vi väntar på att sjöbenen ska komma ordentligt på plats (Gustafs piller funkar ganska bra på pappa... )...
 
Hasta pronto!