Spirit V ARC - Dag 3, Broschyrsegling del 2

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Tue 24 Nov 2015 16:09
22:59.59N 22:18.3391W
 
Gårdagens kväll blev riktigt fin i sköna vindar. En båt från Racingklassen blev tvungen att väja då vi hamnade på skärande kurs. Ganska knasigt att det kan bli så när man seglat ett drygt dygn ute på havet. Vi vinkade glatt till varandra och tog ett par snygga bilder i ett klassiskt photo battle. Natten började riktigt bra med fortsatt fina vindar i gassande (!?) månsken. Därefter blev det ett antal squalls med snurrig, bitvis kraftig vind, i urkonstig sjö och regnskurar. Vi gjorde några gippar, tog in ett rev och fortsatte med stjärnhimmelsegling utan horizont.
 
Vi har nu åtta ordentliga sjöben ombord och livet känns mycket lättare för oss alla. Mat och dryck har börjat konsumeras enligt plan. Det är kampanj på både bananer och tomater där ett gäng redan åkt över bord i sina grönvithåriga kostymer. Nej man ska inte tycka att de som sköljer sin frukt på kajen i vatten och vinäger är överambitiösa... Vi testade att låta bli sköljningen för åtta år sedan, och det funkade inte då heller...
 
Vi noterar att kaffemaskinen som första natten gjorde en trippel volt med drop kick, a’ la Thunder, ner i diskhon på något mirakulöst sätt överlevde och vi slipper därmed peta ut kaffe ur små aluminiumkapslar för att få i oss den svarta drycken. Erik fixade med antennen till satellit telefonen som behövde en liten snäll service. Alla som vill har fått duscha, vilket var väldigt skönt.
 
Till lunch fick vi vurre med kemiskt bröd och ketchup, och valfri dryck. Till middag ryktas det att det blir någon typ av file’. Vi väntar med spänning.
 
I skrivande stund har vi drygt 2 200 nm kvar till målet. Vi hoppas att den siffran fortsätter att minska i samma takt som hittills. I tävlingen om vilket som kommer först av halva sträckan eller halva distansen så leder just nu halva distansen med 2-1. Anders har inte bestämt sig ännu, men det lutar även där åt halva sträckan, även om det vore väldigt kul om halva tiden kom först. Vi får se helt enkelt.
 
Tompa sover, Erik fixar, Pia styr och Anders hänger i radiohytten.
 
Vattentemperaturen har just nått 25,1 grader vilket är ett av våra viktiga delmål på resan. Erik och Tompa har lovat att de ska bada när temperaturen är väl över 28 grader. Vi tror det när vi ser det...
 
Bilden visar Pia i ett av hennes möten med passadvinden.
 
Hasta pronto!
 
PS. Johan, vi är jätteglada för att du köpte så mycket pasta förra året, vi har så att det räcket till minst ett mål om dagen, resten av resan. Tack!
 
 
 
 
 
 

JPEG image