Spirit V ARC - Dag 12, 3/12, En halv sfär halv och en fjärdedel därtill

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Thu 3 Dec 2015 19:43
16:48.44N 52:36.00W
 
Bästa sömnen ombord får man utan tvekan i sittbrunnen, och jobbar man på bra under sitt fyratimmars nattpass kan man, i samråd med sin vaktkompis, få in 1,5 h ytterligare riktigt skön och hård sömn. När Erik styrde i natt (Anders sov i sittbrunnen...) blev han träffad av en flygfisk i sidan. Fisken sprattlade i sittbrunnen, lokaliserades samt fick en gratis flygtur ner i vattnet. Tur för honom!
 
Vinden kom tillbaks fram på småtimmarna och himlen blev alldeles klar. Det är verkligen en ruskig massa stjärnor där uppe, och man ser dem så tydligt. Som vi sade för åtta år sedan, känns dock många av stjärnbilderna som väldigt långsökta. Ett av våra värsta exempel är Jakthundarna som är två stora hundar illustrerade med två stjärnor placerade i huvudet på en av hundarna. Man undrar hur de tänkte... Dock otroligt med den halva sfären ovanför sig!
 
Någon sade att det är resan som är målet, inte själva målet i sig (tror att det var Robban Broberg). Vi börjar nu bli benägna att starkt ifrågasätta detta uttalande. Vi tror att målet är själva målet, även om det är riktigt kul på vägen också! Smile
 
I natt har vi haft kontakt med två båtar, kul!
 
Erik kammade hem den prestigefyllda 28 grader på vattentemperaturen under gårdagskvällen, och Pia innehar nu rekordet med 28,4 grader. Starkt jobbat båda två! Anders innehar nattens hastighetsrekord med 15,1 knops båtfart. Alla jagar nu hårt (även om ingen vågar erkänna...).
 
En ögonblicksbild från Spirit just nu (11:24 UTC): Pia kör racerbåt, Tompa äter frukostflingor med oprortionerligt mycket mjölk, Erik sover, Anders läser cykeltidning och är på väg att ta en tupplur efter frukost.
 
Dagens stora händelse är en gipp (numer för babords halsar), och utslagning av revet i storen. Lite körigt tycker vi i besättningen... Nosen pekar rakt mot mål och vi vill inte ge bort något till konkurrenterna... Ca 20 knops vind och 9 knops fart i skrivande stund.
 
...och på tal om ett av våra favoritämnen “Gubbar” så läste vi just att man, i atmosfären, hittat spår av den värsta gubben av dem alla: Cumulusarius Rex. Där kan man snacka om prehistorisk monstergubbe!
 
Bilden visar redarparet och fördäckarna under dagens sun downer.
 
Stay Tuned!
 
 
Ett tillägg från Met-office också:
-Var alltid försiktig med Gubbar som dyker upp i mörkret. Näsan i vädret, blicken kl 12 och känn av läget är mitt råd!

JPEG image