Spirit V ARC - Dag 5, Bland arga gubbar och randomsnubbar

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Thu 26 Nov 2015 18:59
23:17.42N 29:17.83W
 
Vi gippade under gårdagsaftonen och utmaningen nu blev snarare att inte hamna i Brasilien (förut var det ju Kuba vi ville vänta med). Natten innehöll ett gäng gubbar. Av dem är det egentligen bara en som vi verkligen gillar, och det är Gubben i månen. Han är mysig han och bjöd på ruskigt starkt månljus!
 
Även mandarinerna och några av vår fd fina avocados har givit upp, och hoppade självmant över bord. Trist tycker vi. Bananerna är också långt gångna. De hamnar antingen i Atlanten eller i en kaka. Vi får se imorgon...
 
Nyheten om Lennart Helsings frånfälle har nått oss. Det är tråkigt. Piratboken blir dagens bok, full av fyndigheter. Den kan särskilt varmt rekommenderas om man är på sjön! Även Krakel Spektakel, Fröken hit och dit, och Moster Ester, och alla deras kompisar är härliga.
 
Idag har det varit varmt med alldeles för lätta vindar och vi ägnade oss mest åt gubbspaning och gennakerövningar. Tyvärr resulterade övningarna i två brända händer (ont!) på Erik och Tompa som resultat, men de är glada ändå. Övriga delar av övningarna gick utmärkt och vi hann få ner gennakern innan gubbarna hann i fatt oss, varje gång!
 
Dagens glasögon blev månglasögonen. Dagens djur blev det lilla vita gossedjuret i akterhytten. Dagens sun downer borde ha blivit Capirinha, men det blev ganska otippat en fin GT i det absoluta monsunregnet. Dagens låt blev Oba La Vem Ela med brasilianske Jorge Ben.
 
Livet ombord går just sin gilla gång: Redarparet äter middag i salongen, Tompa styr, och Anders hänger i radiohytten. Solen är på väg ner och vi ska förbereda fartyget för natten. För ett tag sedan gippade vi tillbaks till styrbords bog och hoppas på mer vind, och gärna lite mer från ost, då vi för tillfället är på väg mot Kuba igen...
 
Gårdagens utlovade väderhörna, fixtips och frukostflingediskussion kommer vid senare tillfälle, ve har nämligen haft det ganska körigt idag. Finns utrymme kanske vi även berättar hur vaktschemat fungerar.
 
Muy buenas noches!