Spirit V ARC - Dag 9, 30/11, Anders slaskar

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Mon 30 Nov 2015 20:44
19:18.10N 42:18.10W
 
Natten mot måndag blev både fin och stökig. Vi fortsatte på babords bog, och fick några riktigt sköna medåk i kanten på ett par gubbar. Vid ett tillfälle hamnade vi i ett vrid där vinden mojnade och sjön blev ordentligt skvalpig. Efter lite trimning fick vi fart i båten igen och vinden kom tillbaks.
 
Vi fortsätter vår framfart nästan rakt mot mål och jobbar hårt för att hålla oss undan bleket. I skrivande stund gör vi närmare 9 knop i 12-14 knops vind.
 
Dagen har mest ägnats åt diverse aktiviteter. En liten ögonblicksbild från tidigare: Erik kör tvättmaskin och har hängt kläder på mantågen. Pia jobbar på prognoserna och vägval. Tompa styr. Anders vilar.
 
Med tanke på att vi idag haft det rejält varmt (28 grader), kan vi med glädje se fram emot en riktigt kall Jul.
 
Vi ser nu risken för malaria som näst intill obefintlig, (det är långt både till Afrika och Sydamerika) och vi vilar därmed på Tonicen. Som Sun Downer serverades Rum Punsch med riven muskot. Eftersom vi firade en av besättingsmedlemarnas namnsdag fick vi två sugrör var. Smile
 
Alla har nu ätit middag och båten är färdig för nattpasset. Det blir några mörka timmar mitt i Vintergatan innan månen behagar stiga upp.
 
Imorgon återkommer vi med en krönika om olika typer av gubbar.
Pia tänkte också köra del tre av sin hyllade väderserie.
Bilden visar våra delfinkompisar Thunder och Katla som leker i vågorna. Kul tycker vi!
 
 
 

JPEG image