Dag 5 - Stora händelser på Atlanten

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Wed 28 Oct 2015 18:00
32:24.66N 10:30.29W
 
Livet på Spirit förlöper här ute på Atlanten.
Vädret är underbart och natten till idag var magisk, fullmåne och en stilla bris vilket gjorde att natten fick avverkades för motor.
Ett antal mindre delfiner gjorde oss åter sällskap en bit för att sedan bara försvinna.
Viktor och Johan öppnade telefonlinjerna och tog emot samtal fram på nattkröken, inget problem var för stora eller för små för att lösas.
Dagen började med väldigt lite vind så motorn fick jobba hårt några timmar idag.
Heroiska insatser utfördes av Erik och Johan med vår styrning som har låtit som Miles på syra, nu är den tyst och heter nu mer Sound of Silence.
Men inget kommer enkelt, när styrningen var i tusen bitar och höll på att fixas smäller det till och storen kommer ned med ett brak, storfallet i masttoppen hade gått av. Autopiloten fick nu jobba hårt för att hålla oss på kurs. Vi skickade upp Erik som snabbt kunde konstatera att det bara var att ta ned och hissa med ett nytt fall, alla var lite tagna efter detta så vi fokuserade på att göra båten ren och samla oss.  Men skam dem som ger sig, nu hade det börjat blåsa vind instrumentet pendlade mellan 10 och 15 knop och det blåste nordligt. Diego for runt som en osalig ande när vi bara gjorde sju knop så vips kom den stora gennakern upp och farten ökade till 12 knop. Ännu en fantastisk dag här på atlanten börja gå mot sitt slut men innan vi stänger för dagen är det nu dags för lite Iberico och Champange, viktiga grejor och inte minst som belöning för alla stora insatser under dagen.