World ARC - Äventyret har börjat

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Sat 9 Jan 2016 22:58
13.56:17N 61:49.55W
 
Äntligen!
 
Efter en knapp vecka av intensiva förberedelser, inhandling av mat, mycket jobb på båten och inte minst massor av rom och god musik med nyfunna vänner är vi på väg. I skrivande stund är det 755 NM till Santa Marta i norra Colombia som blir vårt första stopp. Med ombord är naturligtvis Pia och Erik men också våra duktiga seglarkompisar Lena och Eivind.
 
Efter en skön kväll igår, sista minuten plock i land och ett kort ankringstopp för sista badet i Rodney Bay startade vi ett par sekunder efter 12 lokal tid idag. Eivind lade upp för en perfekt start som snabbt ledde till en bra lucka till hela fältet bakom. Vi seglade söderut från Rodney Bay ned till en boj utanför St Lucias huvudstad, Castries innan vi fick falla av och sikta på norra Colombia.
 
Eftermiddagen bjöd inledningsvis på fin spinnakersegling innan vinden, mot alla odds, dog ut nästan helt. Platt båt i lite vind = god middag vid dukat bord i sittbrunnen. Just nu motorseglimgsrace mellan Spirit och ett par amerikanska katamaraner. Vi får hoppas på lite mer vind så skall vi nog segla ifrån dem på riktigt.
 
Bjuder på två härliga bilder från St Lucia!
 
Erik
 
 

JPEG image

JPEG image