Dag 7 - Till Las Palmas

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Sat 31 Oct 2015 13:54
28:07.45N 15:25.31W

Torsdag eftermiddag. Helt magisk segling med gennaker, 10-12 knop rakt mot Las Palmas i strålande väder. Efter en riktigt god middag tog vi ner gennakern eftersom vinden ökade och månen inte kommit upp än.

Ingen måne = magisk stjärnhimmel. Erik kallade upp alla i sittbrunnnen och släckte allt ljus ombord för att få bästa möjliga mörkerseende. Mäktigt.

Efterhand kom månen upp och bjöd på fin segling med stor och fock i näst intill dagsljus.

Fredag morgon. Helt molnfritt och vacker soluppgång. Nu motorsegling mot Las Palmas med sikte på att komma fram efter lunch. Riktigt varm och skön dag med ivrigt solande på däck. Kort badstopp i det 25 gradiga vattnet. Härligt!

Ett par timmar senare glider vi sakta in i marinan på Las Palmas. 1.200 NM på knappt 7 dygn. Underbart att vara framme även oim det gungar ordentligt när vi för första gången går på land.

God avslutningsmiddag på Churasco. Bra kött och riktigt goda viner. Kom på den goda idéen att bara ta ”en drink” på vägen tillbaka till båten. Smart! Drinkarna var inga 4:or eller 6:or, snarare 20:or i stora glas med lite läsk… Alla mycket nöjda men möjligen något runda under fötterna. En perfekt avslutning på veckan tillsammans!