Vår kapten uppraggad av indiankv inna

Spirit
Erik Lindgren/Pia Hultgren
Tue 2 Feb 2016 13:02
09.22:05N 79:57.03W
 
Efter en heldagstur till Embera indianerna är vi alla glada att kapten Erik är tillbaka ombord.
Under besöket virvlade det upp till dans och en ung vacker topplesskvinna bjöd upp Erik som i vanlig ordning tycker det är roligare att säga JA!
 
Embera lever i full harmoni. Numera får dom inkomster från turister som då och då besöker dem. Panama bidrar också med lärare så det 141 personer stora samhället har en skola dit lärare kommer måndag morgon och reser hem fredag em. Dom yngre Embera indianerna var imponerande bra på engelska. Emberaindianernas hus är till skillnad från Kuna (på öarna i San Blas) byggda på pelare för att stå pall häftiga skyfall och översvämningar av floden som är vanligt i djungeln under regnperioden.
 
Vägen till indianbyn var först buss en timme och sen en spännande tur i kanoter uthuggna ur massiva trädstammar på floden i ca 30 minuter. Väl framme blev vi mottagna av flöjtspel och halvnakna indianer utsmyckade i höftskynken och smycken.
Vi fick en indianlunch serverade i helt nedbrytbara engångstalrikar –gjorda av palmblad.
 
Härligt att få sniffa på ännu ett sätt att leva nära och med naturen i fullaste harmoni.
Så långt från stress och utbrändhet man kan komma!
 
Hörs snart igen!
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image