Farsund

Alona
Axel Borchgrevink
Thu 4 Aug 2011 18:56
Torsdag 4. august, 58:05.47N 6:48.49E
 
Ligger i gjestehavna i Farsund. Ute er det grått og småregn, mens jeg sitter inne i båten, skriver blog og prøvesmaker Eriks hjemmelagde øl. Det er blitt veldig mye bedre siden de tidlige utgavene vi pleide å helle i oss for drøye tredve år siden. I dag har jeg hatt mitt første hviledøgn siden jeg dro fra Molde. Ketil mønstret av i morges og tok bussen tilbake til Stavanger, jeg har fått vasket litt tøy, og vært på et kort gårdsbesøk på Log. Fint å få hilst på Amy og guttene. Med Erik får jeg mer tid, han blir med ombord et par dager fra i morgen tidlig.
 
Ketil og jeg hadde noen fine dager, med seiling i lett vind rundt Jæren og Lista. Nattehavner i flotte småsteder som Kvitsøy og Sognastrand, joggetur langs flotte sandstrender ved Sirevåg. Det er overraskende få andre båter å se, i alle fall som seiler vår vei. Men i går fikk vi i alle fall gleden av å demoralisere et par andre seilere når vi distanserte dem så kraftig at de forsvant i tåka i motvind og motstrøm rundt Lista. Små gleder skal man ikke kimse av.
 
Det har vært fint med noen uker i for meg ukjent seilterreng på Vestlandet. Herfra og hjem er jeg atskillig bedre kjent – og i innseilingen hit til Farsund krysset jeg også kjølvannet fra juni i fjor, da Frank og jeg satte kursen mot Skottland, og utenriksfarten begynte. Sånn sett er dette et nytt trinn i hjemkomsten, som begynte med ankomst Norge for snart tre uker siden. I denne prosessen melder det seg mange tanker, forsøksvise oppsummeringer av opplevelser og inntrykk fra et fantastisk år, samtidig som hodet gradvis omstiller seg til at sjømannen skal gå i land. Det blir sikkert fint det også, men jeg er glad for at det stadig er nesten to uker til det skal skje.