Dakar (liten)

Alona
Axel Borchgrevink
Wed 30 Mar 2011 10:09
Onsdag 30.03.2011 14:42.30N 17:25.36W
 
Sitter i baren pà Cercle de Voile de Dakar, yachtklubben vi har ankret opp utenfor. Det er et trivelig sted, absolutt ikke sà posht og stivt som navnet kan gi inntrykk av. Baren er et stort og luftig rom, med shabbyâe og nedslitte mÃbler, og et blandet utvalg bilder, skutemodeller, hval-fresker, skipsratt og annet med maritim tilknytning rundt pà veggene. Det er en blanding av internasjonale gjester og lokale seilere (flest hvite, mà innrÃmmes) som holder til her, tonen er gjestfri og alle prater med alle. Et lite handicap for oss at alt foregÃr pà fransk, det er tydeligvis uvanlig med gjestende seilere som ikke er fra Frankrike, eller til nÃd Belgia. Men heldigvis er det en god del av dem som snakker brukbart engelsk, og noen er utrolig hjelpsomme og pratsomme.
 
Vi kom hit like fÃr soloppgang pà sÃndag, og la oss umiddelbart til à sove. Senere pà dagen flyttet vi bÃten og ankret opp litt lenger inn, fikk oss en dusj, og etterhvert en bedre middag pà en restaurant i nÃrheten, faktisk det beste mÃltidet jeg har hatt i Ãr. Men det fikk vi betale for etterpÃ, i alle fall jeg. Mandag morgen hadde jeg diarà som jeg ikke har hatt pà nÃrmere tredve Ãr, og tilbragte det meste av tiden pà do. Jeg fikk strammet meg opp til den obligatoriske innsjekken hos politi og tollmyndigheter inne i byen, men nÃr jeg kom tilbake var jeg totalt kake og sov resten av dagen. Henrik var heller ikke i form, sà vi var ikke mye tess, noen av oss. Det samme var egentlig tilfelle i gÃr, da vi stort sett bare là i bÃten begge to. Litt deprimerende â ute pà bÃten er atmosfÃren preget av rÃtnende sjÃgress pà stranda, en lukt som sniker seg inn i alle kroker av bÃten. Og nÃr jeg i tillegg kom ut i cockpiten i gÃr og oppdaget at den var fullstendig tilgriset av fugleskit fra de svÃre fuglene som elsker à sette seg pà salingshornene, da var det vanskelig à vÃre positivt innstilt til Senegal-besÃket.
 
Men i dag er formen i alle fall bedre. Etter en dusj og litt kontorarbeid skal jeg sette i gang med à vaske ut cockpiten, og sà blir alt sà mye bedre. Vi skal fà sett oss litt rundt, og jeg har en lang liste med ting som mà fikses og gÃes over i bÃten. Vi har ogsà snakket om à ta et par dagers tur bort fra Dakar (og la bÃten ligge igjen her) for à se litt mer av landet. Planen er à kome oss av gÃrde mot Azorene i begynnelsen av neste uke, men dagene gÃr fort (sÃrlig nÃr man bare ligger)...