Las Palmas - for siste gang (i alle fall i 2010)

Alona
Axel Borchgrevink
Fri 31 Dec 2010 17:37
Fredag 31. desember, 28:07.43N 15:25.37W
 
Da er Henrik, Bente og jeg tilbake i Las Palmas etter en rundtur til Fuerteventura og Lanzarote. Vi har hatt noen friske dagsseilaser i liten kuling, surfet på bølgene i medvind, krysset rolig nordover langs Fuertventura, og hatt en fin nattseilas tilbake, dessverre uten vind og for motor nesten hele veien. Julaften ble feiret i Puerto del Castillo, en fin liten bukt omgitt av gylden sandstrand, som dessverre igjen var omgitt av et litt usjarmerende turistkompleks. Men vi koste oss nå med utradisjonell julemat på en halv-indisk restaurant. På Lanzarote lå Alona nok en gang i Marina Rubicon, den første havna vi kom til på Kanariøyene. En fin havn, med kort vei til flotte strender og klipper. Vi leide bil og kjørte øya på langs og tvers, og gikk i tillegg en kilometers vei inn i den, i vulkanhulene nord på øya.
 
Vel tilbake på Gran Canaria har jeg i dag omsider fått kartbrikken jeg bestilte for tre uker siden – med lovet leveringstid på to dager. Det var siste frist for å få elektroniske kart for Kapp Verde og Vest-Afrika før kursen settes ditover. I morgen er butikken stengt. Da flyr Bente og Henrik hjerm til Norge, mens jeg setter kursen mot Tenerife, dit Stein skal komme på søndag. Sammen seiler vi mot Kapp Verde, forhåpentligvis allerede mandag. Værmeldingene sier litt lite vind, men i alle fall fra gunstig retning.
 
Etter to og en halv måned på Kanariøyene (riktignok minus tre uker da jeg var hjemme) skal det bli fint å seile mot nye kyster igjen. Ikke for det, Kanariøyene har vært flott, og jeg er glad for at jeg hadde satt av mye tid her. Aller best likte jeg nok La Gomera, med sin trivelige lille hovedstad og sitt kuperte og varierte turterreng. Men alle stedene jeg har vært har hatt sin sjarm. Det er også flere steder jeg gjerne skulle ha rukket å besøke, sånn som den lille øya Graciosa nord for Lanzarote, eller Hierro, som ligger helt i sørvest. Men de får bli til en annen gang.