Quinta de Lorde, Madeira

Alona
Axel Borchgrevink
Tue 21 Sep 2010 12:38
Tirsdag 21. september 32:44.5N 16:42.7W
 
Bare en rask blog før jeg stikker til havs. Ligger nå i Marina Quinta de Lorde, som er et ikke-sted. Det er en planlagt og halvbygd turistby, der arbeidene er stoppet opp og ingen bor. Marinaen er det eneste som fungerer, og i tilknytning til den finnes en liten bar som serverer noe mat. På dagtid er kontoret her bemannet, ellers finnes det ingenting. Mat kan vi hande i Machico, 12 km unna. Til tross for at det er naturmessig vakkert, fine fasiliteter, og en serie svenske båter med hyggelig mannskap så frister det lite å betale noenogtyve euro dagen for å ligge her lenger enn nødvendig.
 
Harald dro med flyet hjemover i dag tidlig, etter noen fine dager, først på Porto Santo, så her. Porto Santo ble veldig sosialt, med mye samkvem utover kveldene med de norske langturseilerne som lå der. Ellers var det en flott øy, med en enorm sandstrand langs sørkysten, og kupert vulkanterreng bakenfor. Vi leide sykler og fikk sett det meste av øya på den måten. Her på Madeira hadde vi én hel dag - da leide vi bil, kjørte opp utrolig bratte, frodige og trange daler på nordsiden av øya, over fjellkjedene midt på, og endte med byvandring, museumsbesøk og middag i Funchal.
 
Jeg har nå nesten fjorten dager for meg selv, før Tor Arve og Cecilie kommer for å være med til Kanariøyene. Jeg har tenkt å bevege meg litt, både tilbake til Porto Santo og til noen av de uthavnene som finnes her. (Egentlig er det vel bare to, og begge er utsatt for vinder fra sør og vest...) På Madeira øy er det visst i praksis kun tre 'innhavner' - her, Funchal som alltid er fullt (men der det går an å ligge for anker i bølgene på utsiden), og Calheta, vest på sydkysten, som visstnok er enda mer avsidesliggende enn her. Jeg får se hva det blir til - ser for meg en god del ankring utenfor stranda på Porto Santo.