Porto Santo - igjen

Alona
Axel Borchgrevink
Fri 24 Sep 2010 15:58
Fredag 24. september 33:03.44N 16:18.5W
 
Er tilbake i Porto Santo igjen. Kom hit i går kveld, og la meg for anker på utsiden av havna, men en del bølger har gjort at jeg nå har rømt på innsiden av moloen, og har leid meg en bøyeplass der. Havna vrimler av norske båter - det er seks, muligens syv av oss. Er allerede invitert på bakalao-fest på brygga i dag og grilling på restaurant i morgen. Nesten så jeg lengter tilbake til fredelige Baía de Abra, uthavnen der jeg lå i to netter etter at Harald var reist.
 
Det meste av denne tiden var Alona alene, den eneste båten ankret opp. Baía de Abra er en imponerende bukt, med bratte og forrevne klipper, rare fargestriper i fjellet, arker hult ut av havet, og dypgrønt vann. Den første natta var det fullmåne, og jeg la meg til å sove i cockpiten, godt belyst av både måne og stjerner. Dagen etter hadde jeg en lang rotur rundt bukta, snorklet og så på småfiskene langs klippeveggene, prøvde å tegne... Det siste er noe jeg ikke har gjort på mange år. Ikke helt fornøyd med produktet, men skylder på redskapen. Skal få kjøpt noen ordentlige akvarellfarger etterhvert!
 
Dessverre var det uvanlig nok sønnavind, og bukta er åpen den veien. Vinden var ikke veldig sterk, men den siste natta hadde det likevel bygd seg opp noen bølger. Det ble ordentlig huskestue ombord, så det var vanskelig å sove. Jeg prøvde alle køyene ombord, for å se om bevegelser og bråk var mindre noen steder enn andre, men konklusjonen var vel heller at i fremtiden skal jeg unngå slik oppankring.
 
Seilasen tilbake hit i går var stille og rolig i lett vind. Bestemte meg for å gjøre klar fiskeutstyret jeg kjøpte i Farsund, og enda ikke hadde brukt. Etter å ha nøstet snøre over på fiskesnella var det blitt så mye tvinn i det at jeg slapp det ut etter båten, med en sluk på, for at det skulle tvinne seg ut. Men jeg hadde ikke rukket å slippe ut hele snøret en gang, før jeg hadde en fin tunfisk på kroken. Ikke noen rekordfisk akkurat - neppe over 400 gram - men jeg fikk da to fine fileter ut av den. Ikke verst når jeg ikke en gang prøvde å fiske!