Lagos - Porto Santo (Madeira), 2 døgn ut fra Lagos

Alona
Axel Borchgrevink
Tue 14 Sep 2010 12:55
Tirsdag 14.09. 35:04.09N 012:19.52W
 
Flyter på et glassklart, oljeflatt, dypblått hav, under blå himmel og sol. Har gått for motor siden litt før midnatt i går kveld, da den siste resten av vind forsvant. Ut fra værmeldingene vi så før vi dro, regnet vi med at dette ville bli en overfart med lite vind. Faktisk spådde de så godt som vindstille fra mandag formiddag og tre døgn framover. Slik sett var det jo en gevinst at vi kunne seile så lenge som vi gjorde, selv om det ikke gikk veldig fort de siste timene.
 
Vi stoppet båten for et bad tidligere i dag. Utrolig flott badevann, med en farge og klarhet som overgår alt jeg har sett tidligere. Du hadde følelsen av at hadde det vært en fisk hundre meter under oss hadde vi sett den helt tydelig. Men bunnen, over 4000 meter unna, så vi ikke. Vi såpet oss inn og fikk skyldt av oss grugget etter nattevaktene, og nå kjenner vi oss friske og opplagte.
 
Første døgn var litt preget av sjøsyke. Til tross for Haralds eminente teknikk for krabbemating, uten antydning til søl ombord, legger slikt en demper på stemningen ombord. Men Harald gikk sine vakter og klaget ikke, og etter at han begynte å spise igjen i går, er vi tilbake til vårt vanlige nivå.
 
Vi sover på skift, har god tid til å tenke, lese, høre på musikk og lydbøker, etc. Etterhvert som vi er blitt to spisende mennesker, ombord, blir også måltidene de viktige høydepunktene de skal være på en slik overseiling. I den lette vinden vi har hatt, blir det lite dramatikk over seilingen. Det var flott så lenge det gikk for seil, blir litt mer bråkete og monotont å gå for motor. Vi får håpe værmeldingene ikke har rett, og at det ikke kommer vind før ut på dagen torsdag - da vil vi praktisk talt være fremme ved vårt første mål, den lille øya Porto Santo, noen timers seilas nordøst for Madiera.