Ålesund

Alona
Axel Borchgrevink
Sun 17 Jul 2011 12:32
Søndag 17. juli, 62:28.25N 6:09.2W
 
Da er jeg tilbake i gamlelandet. Det var en fantastisk innseiling i går morges, forbi Stadtlandet, rundet Runde mens sola gikk opp i nordøst, inn speilblank fjord med Sindres hjemsted Flø om styrbord, med øyer og åser og fjell bak hverandre i gradvis mer blånete og disige konturer. En kunne bli nasjonalromantiker av mindre. Deretter Ålesund i sol og shorts, med båtfestival og myldrende liv, ferskt norsk brød og like ferske norske papiraviser i cockpit – slett ikke bare ille å komme tilbake til Norge.
 
Overfarten var udramatisk. Som forventet avtok vinden gradvis til det ikke  var noe igjen, og den siste halvparten av strekket måtte jeg gå for motor. Den første natta passerte jeg gjennom oljefeltene – på et tidspunkt kunne jeg telle 17 plattformer rundt horisonten. De er noen enorme konstruksjoner der de står midt ute på havet. I tillegg var det en del seismikk-skip ute og kartla havbunnen. Fire ganger ble jeg kalt opp og bedt om å endre kurs for å unngå kabelene de slepte etter seg. Noen av dem slepte kabler på fem nautiske mil, over ni kilometer lange.
 
Jeg drar videre herfra i morgen, og finner meg vel en uthavn, før jeg går til Molde og ser om det er rom for Alona og meg i havna der. Tor Arve kommer dit på torsdag, og blir med en drøy uke.