La Coruña

Alona
Axel Borchgrevink
Fri 23 Jul 2010 13:22
Fredag 23. juli 43:22.05 N 8:23.1 W
 
Vi hadde en rask overfart og kom fram for et par timer siden. Tre døgn og 17 timer gir en snittfart på ca 5,7 knop i forhold til luftlinje-avstanden fra Kinsale - det er høyst respektabelt, og mye fortere enn vi hadde regnet med. Litt slitne nå, men godt fornøyde.
 
Eneste uhell underveis var når jeg var riktig klønete ved skifte av gassbeholder. Reservebeholderen oppbevares i ankerbrønnen forrest på dekk, og å hente den der, selv i snille bølger som dem vi hadde, er en liten utfordring. Jeg holdt beholderen på plass på dekk med kneet mens jeg skulle lukke luka etter meg. En litt større bølge enn de andre gjorde at jeg mistet balansen et øyeblikk, klemte ikke ned med kneet, og i samme øyeblikk fór beholderen på sjøen. Tror den sank tvert, men uansett hadde vi vært sjanseløse til å finne den igjen. Best også om den sank og ikke flyter rundt til mulig skade for andre båter. Sett positivt kan det jo regnes som et bidrag til krestløpet - når det hentes så mye gass opp fra havbunnen trngs det vel også at noen legger litt tilbake.
 
Siden dette var den siste beholderen, ble det hverken kaffe eller varm mat det siste døgnet. Til å overleve, men temmelig dumt. Kanskje best å lagre reservebeholder nært cockpit under fremtidige overfarter?