Stadig Kinsale

Alona
Axel Borchgrevink
Sat 4 Jun 2011 17:29
Lørdag 4. juni, 51:42.1N 8:31.1W
Har vært i Kinsale i en uke nå, og har fått ordnet tusen små og større ting på båten. Komfyren er hengt opp igjen, og festene er forsterket og bør nå være atskillig bedre enn de var. Jeg håper jeg har fått tettet båten, det vil tiden vise. Hovedproblemet – der det hadde kommet inn mye vann i mitt ‘tørre’ skap – viste seg ikke å være den gamle reparasjonen, den holder stadig ganske tett. Denne gangen var det halegattet midtskips (der fortøyningstau føres inn), som opprinnelig tydeligvis hadde vært litt slurvete festet (6mm bolt i 7mm hull, fylt opp med tetningsmasse). Ettersom gattet har vært utsatt for rykk og belastninger fra fortøyningsliner har det hele gitt seg, og den ene bolten var blitt bøyd. Det hele er erstattet av 8mm bolter (i 8mm hull). Det blir spennede å se om det holder tett nå.
 
Ellers har det vært en hyggelig å sosial uke. Var først mye sammen med mannskapet på Julie, den norske båten som kom inn samtidig med meg. Etterat de dro videre kom Britt og Erik i HarryZ, etterhvert veldig gode og gamle venner fra Portugal, Madeira, Kanariøyene og Azorene. I går leide vi bil og fikk se litt av landet fra landsiden – grønt og vakkert på trange og svingete veier med høye, tette hekker på begge sider. Litt plagsomt at alle de andre bilene insisterte på å kjøre på gal side av veien. Vi kjørte ut til Crookhaven på sørvesthjørnet av Irland, et flott lite sted ut mot en beskyttet bukt. Været disse dagene har vært det beste jeg noen gang har opplevd i Irland – strålende sol og skyfri himmel – og landskapet viste seg fra sin beste side.
 
Sindre mønstrer på i dag – han sitter i øyeblikket på bussen fra Dublin – og det skal bli fint med et avbrekk fra soloseilertilværelsen. Han blir med til Dublin, der Cecilie avløser ham for noen dager. Etter at hun er dratt hjem er det ikke lenge til Jon Harald kommer ombord, et sted i Skottland. Så nå må jeg prøve å huske hvordan man gjør når man omgås andre mennesker...