Dakar - Azorene, dag 4

Alona
Axel Borchgrevink
Mon 11 Apr 2011 16:22
Mandag 11. april, 20:46.54N 22:25.37W
 
Vi pusler oss stadig videre. I kveld en gang har vi gjort unna en tredjedel av avstanden. Vi har vÃrt heldige med vind og vÃr hittil, og vÃrmeldingen ser bra ut for de neste tre dagene ogsÃ: Lite vind, men forhÃpemtligvis nok til à seile pÃ, og fra en retning som tillater oss à seile rett mot mÃlet. Men vÃrmeldingen er alt to dager gammel, sà det blir spennende à se den jeg laster ned i dag â nÃr denne blogen sendes. Den vil ogsà gi en pekepinn et par dager til framover...
 
Livet ombord gÃr med til lesing, soving, spising â og noen nÃdvendige reparasjoner. Kartplotteren sluttet plutselig à virke. Heldigvis var det bare et problem med fuktighet i en kontakt, sà jeg trenger ingen ny plotter. Men det er vanskelig à skifte ledningsopplegget underveis, sà jeg har laget et provisorisk oppsett for plotteren inne, sà jeg kan fÃlge med pà hvor langt vi er kommet ved kartbordet. Det ene blusset pà komfyren begynte ogsà à tulle, men med litt pleie er det fikset igjen. Sà begynte masta som holder vindgeneratoren à rÃre pà seg, men heldigvis fikk jeg strammet opp stagene sà den stÃr bra igjen. Ellers har vi ingen stÃrre problemer à rapportere om.
 
Riktignok ble Henrik angrepet av flyvende blekkspruter mens han satt i cockpiten i gÃr, men han tok det med stor ro. Kanskje tre-fire smÃtasser â 15 cm lange â kom flyvende over cockpiten, fra styrbord side. En av dem traff Henrik, et par ble liggende pà dekk pà babord side og sprute blekk.