Azorene - Irland, dag 6

Alona
Axel Borchgrevink
Tue 24 May 2011 13:27
Tirsdag 24. mai, 46:32.16N 18:40.89W
 
How many waves must Alona sail down, before she can rest in Kinsale? Svaret, som dere skjønner, is blowing in the wind. Ombord feires Dylans 70-årsdag med sammenhengende avspilling av alle låtene hans jeg har ombord, og det er ikke så få. Startet i går, og kommer nok til å fortsette inn i morgen. Tenkte på å bake en kake, men siden jeg stadig har søte bakverk fra Horta lar jeg være.
 
Men tilbake til vinden: den er begynt å blåse støtt etter mye skiftende og svake vinder. Dette er forvarslene til lavtrykket som skal passere nord for meg i morgen. Jeg seiler nå en kurs ganske østlig, slik at jeg skal holde meg unna beltet med kraftigst vind, men må nok regne med at det blir litt sprut og bølger her også. Uansett godt å kjenne at båten nå holder jevn og bra fart.
 
Dette blir på ingen måte noen rekordkryssing. Kombinasjonen av svake vinder og konservativ seilføring gjør at dagsetappene ikke har vært imponerende så langt. Men jeg har det slett ikke travelt, trives med meg selv, havet, seilingen og rutinene ombord.