Nord for Haugesund

Alona
Axel Borchgrevink
Sun 31 Jul 2011 12:58
Søndag 31. juli, 59:33.35N 5:10.5W
 
Jeg seiler nå i sol og lett vind, et par timer nord for Haugesund. Jeg dro fra Brandasund, nord for Bømlo, for noen timer siden. Da var det grått og vindstille, og jeg gikk for motor gjennom trange sund og kuperte øyer. Det er nok av stein i dette landet. For en liten stund siden kom først litt vind, og så sola, så nå er det kremseilas med lett duving i slake dønninger og snaue seks knops fart. Jeg skal treffe Ketil i kveld på Kvitsøy, i havgapet nord for Stavanger, så det blir en god dagsmarsj i dag.
 
Tor Arve og jeg hadde en flott seilas langs vestlandskysten. Vi har stort sett unngått regn, og aldri hatt mye vind, så vi kan egentlig ikke klage på været. Men våre planlagte topptutrer ble litt ødelagt av lavt skydekke. Først skulle vi bestige Hornelen på Bremanger, en vegg som reiser seg 860 meter rett opp fra fjorden, men med tåke hengende femti meter oppe i fjellet prøvde vi ikke en gang. Dagen etter var vi på Alden, der vi besteg den norske hest. Flott tur, men dessverre var også der toppen innhyllet i en tåkehatt, så den flotte utsikten over øyer og fjorder gikk vi glipp av – selv om altså værmeldingen hadde lovt oss fint vær. Uansett, vi hadde noen flotte seildager videre til Bergen, der Tor Arve mønstret av på fredag.
 
Fredag til lørdag ble tilbragt i uthavn på Askøy sammen med de tre Bergensbåtene HarryZ, Aries og Jazz, som jeg har truffet med ujevne mellomrom siden Spania i august i fjor. Bergensværet var på sitt flotteste – varmt og strålende sol – men vi klarte å lage en fuktig kveld av det likevel. Veldig hyggelig!