Horta;Faial;Azorene;

Alona
Axel Borchgrevink
Fri 13 May 2011 17:47
Fredag 13. mai 38:31.96N 28:37.55W
 
Da er jeg kommet til Horta, en av de virkelige klassiske havnene for langturseilere. Det finnes knapt den jordomseilerberetningen som ikke nevner et besÃk pà Peters Sport Cafà her i Horta. Peter dÃde dessverre for et par Ãr siden, men kafeen drives videre av hans sÃnn, og det er alltid stappende fullt av seilere der nÃr jeg kikker innom. Det merkes tydelig at jeg er kommet ut av bakevjene jeg har seilt i de siste mÃnedene, og inn pà den vanlige seil-ruta. Havna er full av bÃter og liv, i motsetning til hva jeg har vÃrt vant til.
 
I fÃlge seilerovertroen betyr det ulykke à kaste loss herfra uten fÃrst à ha malt bÃtens navn pà brygga eller murene rundt. Overalt hvor det er en ledig flekk har folk satt merkene sine â det mà vÃre langt over tusen av dem. Alle legger arbeid i det, med flere farger, gjerne tegninger og flagg inkludert. Noen er rene kunstverk. Selv arbeider jeg med min egen ulykkesforsikring, en design der navnet Alona er flettet inn med en tegning av bÃten og de norske fargene. Synes jeg hadde en elegant idÃ, men er redd den var bedre enn gjennomfÃrelsen. Men jeg er ikke helt ferdig enda, sà vi fÃr se hvordan det tar seg ut til slutt.
 
Det er et par norske bÃter her ogsÃ: âAnnaâ, som har ligget her siden juni i fjor, og âCasparaâ, som er en av bÃtene jeg traff flere ganger i hÃst, pà Madeira og KanariÃyene. De er akkurat kommet fra Karibien, etter en ganske tÃff overfart. (Etter à ha glemt à stenge en luke ordentlig hadde de fÃtt tre tonn vann ombord (det er mye vann, selv pà en 47-foter), og senere mÃtte skipperen opp i akterstaget for à reparere, pluss diverse annet smÃtteri.) Caspara er fÃrst i tett felt av norske bÃter â vi kan visst vente ti til i lÃpet av helga. En mÃlsetning skal vÃre felles 17.-maifeiring her. HÃres litt voldsomt ut, synes jeg, men gleder meg til à treffe igjen mange morsomme folk.
 
Jan og BjÃrg pà Anna har stilt bilen sin til rÃdighet, sà det blir utforskning av Ãya en av dagene. Jeg ser an vÃret litt, vil helst ta en dag med klarvÃr hvor det gÃr an à se ordenltig. Det har vÃrt skikkelig drittvÃr noen dager her, med regn gjennom hele dagen, kald vind og tÃke. I dag og i gÃr har vÃrt bedre, uten nedbÃr og med en del sol, men fortsatt blÃser det kaldt. De siste ukene har jeg lurt litt pà hvorfor jeg hadde det sà travelt med à forlate tropene...