São Miguel til Terceira

Alona
Axel Borchgrevink
Thu 5 May 2011 17:10
Torsdag 5. mai, 37:39.13N 25:54.36W
 
Ja, da er det tilbake til livet pà skrÃ. Dro fra Ponta Delgada for et par timer siden, pà vei mot Angra do Heroismo (ikke noe dÃrlig navn!) pà Ãya Terceira. Vinden blÃser pÃnytt rett fra dit jeg vil, sà det blir et nytt dÃgn eller to med kryss. VÃrmeldingen lover ingen endring fÃr pà sÃndag, og sà lenge ville jeg ikke vente i Ponta Delgada. Hadde vÃrt der lenge,  og jeg har jo lyst til à se mest mulig av disse Ãyene fÃr jeg drar videre. Samtidig blir det jo en liten test av reparasjoner av mast, seil og tetting av bÃt. Det kan jo vÃre greit fÃr neste ordentlige havkryss, til Irland om et par uker.
 
I Ãyeblikket er det en pen bris som driver bÃten, og vi (Alona og jeg) har fulle seil oppe. Likevel gÃr det ikke i mer enn mellom fire og fem knop, ettersom bÃten hiver pà seg i de lave men av en eller annen grunn ganske krappe bÃlgene (âcrappy wavesâ). Ble akkurat kalt opp pà vhfâen av en norsk bÃt som passerte, der styrmannen var nysgjerrig pà hvem jeg var. Hadde en hyggelig prat. Det var et spesialskip for âsub-sea operationsâ â legging av rÃrledninger og slikt â pà vei til Korea. De beregnet ca 50 dÃgn dit. Ikke bare jeg som er tÃlmodig pà havet!
 
Hadde noen flotte dager med leie av bil pà SÃo Miguel. Den er kjent som a ilha verde â den grÃnne Ãya â og navnet passer atskillig bedre enn pà GrÃnland (bÃde Ãya og bydelen i Oslo). Frodig skog, beitemarker som en hver ku bare kan drÃmme om, og et storslÃtt landskap ispedd kratersjÃer som blinker i sola. Dessverre var det tÃke i hÃyden den dagen jeg valgte à besÃke sjÃene runbdt landsbyen med det ambisiÃse navnet Sete Cidades (syv byer), sà fra utsiktspunktet Vista do Rei (kongens utsikt), der en ellers skal ha en fantastisk utsikt over en grÃnn og en blà kratersjÃ, kunne jeg bare se grÃtt. Men fint à ha noe til gode. Jeg liker meg godt her pà Azorene, og vil tilbake. Gjerne pr bÃt.
 
Hadde en moderat bursdagsfeiring pà mandag. HÃydepunktet var vel at jeg klippet hÃret. Men sà ble jeg fin ogsÃ, da!