Vila do Porto, Santa Maria, Azorene

Alona
Axel Borchgrevink
Thu 21 Apr 2011 18:14
Torsdag 21. april, 36:56.5N 25:08.8W
 
Henrik, Alona og jeg kom fram kl 0430 i dag tidlig, etter 13 og et halvt dÃgns seilas. Slitne og fornÃyde. Henrik droppet ankerdrammen og gikk rett til kÃys, mens jeg satt litt i cockpiten og nÃt fÃlelsen av vel gjennomfÃrt.
 
I dag har vi sovet, ryddet og tÃrket litt i bÃten, dusjet, vasket noen klÃr, sjekket inn med havnemyndigheter, politi og tollvesen, og ellers tatt det med ro. Byen her heter rett og slett havnebyen (eller havnelandsbyen â Vila do Porto), og siden det er nÃdvendig à spesifisere dette i navnet skal en kanskje ikke vÃre overrasket over at den ikke ligger ved havna. I alle fall ser vi ikke antydning til noen by herfra. Men ryktene sier at det ikke skal vÃre sà alt for langt opp bakken til en kommer dit. Planen vÃr er à klatre opp for à innta er en middag pà Central Pub i kveld.
 
Litt tidlig à komme med fÃrsteinntrykk, da kanskje. Men slÃende hvor hyggelige og hjelposomme menneskene er â selv migrasjonspolitiet! â og hvor grÃnt det er i skrÃningene. Det er lenge siden jeg har sett noe sÃrlig viltvoksende gress!