San Miguel, Tenerife, igjen

Alona
Axel Borchgrevink
Sun 21 Nov 2010 18:30
Søndag 21.11. 28:01.1N 16:37.5W
 
Tilbake i Marina San Miguel igjen, som blir en slags stam-havn her på Kanariøyene: den ligger nemlig strategisk plassert like ved Aeroporto Sur, der det stadig vekk kommer og reiser nye besøkende. Jo og hans datter Mari kom for en uke siden (riktignok til flyplassen i nord), Mari dro i går (riktignok prøvde hun å dra fra flyplassen i nord dagen før, men da var det feil flyplass), og Jos venninne Ardis kom i dag. Og dette er bare starten på reisingen fram og tilbake fra midten av november og litt ut i desember.
 
Vi har fått sett mye fint i løpet av disse dagene. Bagasjen til Jo og Mari var forsinket, så vi ble en ekstra dag her på Tenerife, og beså store deler av øya mecd leiebil. Teide på drøye 3700 meter er Spanias høyeste fjell, og ligger omgitt av både øde vulkanlandskap og flott furuskog. Vi vandret rundt i landskapene og tok bilder av oss elv og av rare fjellformasjoner, og Jo og Mari tok taubanen som går nesten opp til toppen. Selv lot jeg være, dels i håp om en senere tur til fots hele veien opp, dels av frykt for kulda (det var annonsert rundt nnull grader, og jeg hadde bare t-skjorte og shorts.)
 
Naboøya La Gomera, med hovedstaden San Sebastian var et veldig hyggelig bekjentskap. Byen er liten, stille og laidback, med større og mindre plasser skygget av palmer og store trær, gågater, og fine gamle hus i Kardemomme-stil. Vi hadde en fantastisk tur over toppen av øya, der vi gikk gjennom helt forskjellige naturtyper: Busker som en forvekst lyngskog på den tørre siden opp mot toppen, deretter mer og mer fuktig skog ettersom vi gikk nedover nordsiden, og til slutt, når vi egentlig trodde vi var framme, en imponerende nedstigning enda noen hundre meter langs en sti som klorte seg fast i det som nedenfra så ut som en loddrett fjellvegg. Utrolig flott.
 
Etter det har det vært mye seiling – først til hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz, så over til Gran Canaria og Puerto de las Nieves, der Jo og jeg lå for anker natt til i dag, før vi altså kom hit igjen for noen timer siden. I morgen blir det antagelig tilbake til La Gomera igjen. Jeg er blitt Kanarifan (men ikke i noen betydning som har med Lillestrøm å gjøre) og er veldig fornøyd med at jeg har lagt opp til så lang tid her.