Farsund

Sailabout.no
Mon 23 Jul 2007 09:34
Date: 22. Juli 2007 10:00 UTC
Lat: 58:05.65N Lon: 06:48.33E
Kurs: - grader, 0 kn SOG
Vind SØ , 14 kn
Trykk 1010
Skyer: Lettskyet pent vær
Temperatur: 19 C i luften og 16 C i vannet
Bølger: 0 meter
Utseilt distanse siste 3 døgn: 378 nm i luftlinje
Distanse til Strand: 158 nm
 
2 døgn, 16 timer og 30 minutter etter at vi forlot siste sluse i Caledonia kanalen klappet vi til kai i Farsund. Fantastiske følelser dukker opp når vi nå er tilbake i Norge ett år og 23 dager etter at vi passerte Hvaler på vei sydover.
 
 
Vi opplever den første solnedgangen i Nordsjøen like før det skottske landskapet synker ned i havet bak oss. Mange som kommer hjem etter en jordomseiling sier at de vakreste solnedgangene er på reisen over Nordsjøen. Det som i alle fall er sikkert er at de lengste solnedgangene ser man i Nordsjøen. På sørlige breddegrader er solnedgangen over på ett blunk, mens vi her i nord kan nyte den i lang tid. Egentlig ble det aldri helt mørkt om natten på vår overfart over Nordsjøen og det gjør det mye enklere å seile om natten.
 
 
 
 
Vi krysser 0-meridianen og er tilbake på den østlige halvkule. Sweetie, en kosekanin Madeleine laget i Edinburgh, holder henne med selskap på rorvakten.   
 
 
 
 
Et lavtrykk var på full fart opp den engelske kanal mens vi skulle krysse over til Norge. Egentlig burde vi utsatt avreisen, men vi er allerede på etterskudd. Derfor fikk vi testet våre tillærte kjennskap til vær- og vindsystemer og fant den beste ruten gjennom lavtrykket. Vi laster ned værdata i form av grib-filer ("Grib files are computer-generated forecast files from an NCEP/NOAA computer") og bearbeider dem i RayTech 6.0. Da får vi som oftest en prognose som er så nøyaktig at man kan stille klokken etter vinddreiningene. Den røde streken viser vår rute over Nordsjøen og gjennom lavtrykket. Denne gangen traff vi helt perfekt og fikk akkurat slike forhold vi hadde forventet. Det mest ubehaglige var da vi var midt i lavtrykket der det var lite vind, men mye bølger fra alle mulige retninger. (Da ble det litt bulimi tilstander ombord.)  
 
 
 
På norsk sektor var det lite båttrafikk før vi kom inn mot kysten, dog bortsett fra en tråler som vi var veldig nærme siste natten. Bildet over viser skjermbildet på kartplotteren med vår båt i sentrum og gul pil som viser vindretning. De grå pilene er lastebåter. Like etter at dette bildet ble tatt sovnet rorvakten slik at vi seilte på tvers av skibsleden og var på god vei inn mot land uten utkikk. Han våknet brått da det kom en melding på VHF-radioen.
 
 
 
Vi stevner inn forbi Loshamn på vei mot Farsund. Det er akkurat slik vi forventer at det skal se ut på Sørlandet. 
 
 
 
Vi ligger godt fortøyd på gjestebryggen i Farsund. Det er hyggelig å ligge mellom norske flagg, selv om det er mer stas med norsk flagg i fremmede havner. Etter noen få timer i havn savner vi allerede den oppmerksomheten og hjelpsomheten vi ble møtt med på de Britiske øyer. Vi gleder oss nå til å seile nordover og inn i kjente farvann og møte venner og familie igjen.