17 dagen til sjøs

Sailabout.no
Tue 12 Dec 2006 12:41
Date: 12 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 14:37.78N Lon: 52:56.29W

Utseilt distanse siste døgn: 151 nm
Restdistanse til St Lucia: 466 nm

 
Vi har nok en dag våknet til nydelig sol og stekende varme. Det har vært en relativt rolig natt men med mange squirrels og ett av dem trakk båten i natt, så nå er vi nyvasket! Vi prøver og styre vekk fra dem og radaren viser oss hvilken kurs de har. De gir ofte store og harde nedbørsmengder og veldig mye vind. I skrivende stund har vi de liggende på siden av oss, så det gjelder å følge med. Vi hadde akkurat et stort lasteskip som passerte oss på babord side også. Ellers ser jeg at kursen ligger på ca. 300, mens jeg skulle vært nede på 270 ca, så vi får ta en jibb når det sovende mannskapet våkner.
 
Vi har hatt noen roligere dager etter all kulingen og syntes det har vært deilig med litt mer levelige forhold ombord. Så vi har seilt med rev i storseil og innrullet genua, men nå begynner Fredrik og Mathias å bli utålmodige etter å komme i mål, så i går kveld ble storseilet heist til topps og genuan ble rullet helt ut. Nå står seilene til hver sin side med preventors og tau i alle retninger. Den ene preventoren ble knust til smådeler i natt da squirrelen traff oss, så den er blitt erstattet. Mathias har håndstyrt i hele natt, så nå har vi begynt å få opp farten!
 
Det gjelder å nyte de siste dagene på havet, men samtidig er vi slitne og begynner og lengte etter å komme på land. Det er et skjemavelde som skal fylles inn før vi får lov å gå i land, så de papirene har vi begynt på i dag. Vi har jo etter hvert blitt vant til at det er en mengde papirer, som skal deklareres, men etter 3 uker på havet, så var det litt glemt allikevel.
 
Hans Fredrik har skrevet en svært spennende artikkel om hvaler, som er lagt ut på sailabout bloggen på arc siden, så den er vel hvert å lese. Gå inn på goggles.no og så videre til arc og så inn på vår blogg. På arc sidene kan dere også se ruten vår over Atlanteren. Vi har primært vært opptatt av vind og sjø og styrt etter det. Dernest har vi prøvd og ikke være altfor langt unna andre båter i tillfelle vi hadde trengt assistanse. - og så har vi vært opptatt av å treffe noen øyer i Caribbean!
 
Vi regner med at vi har 4 dager igjen - så skal champagnen sprettes!