Posisjons rapport Sailabout 13. mai

Sailabout.no
Sun 13 May 2007 14:15
Date: 13. Mai 2007 12:00 UTC
Lat: 24:39.42N Lon: 56:39.67W
Kurs: 70 grader, 6,7 kn SOG (7,3 i vannet)
Vind 190 grader, 15 kn
Trykk 1020
Skyer: Tilskyet, kumulusskyer under lyst skydekke, helt mørkt i vest
Temperatur: 29 C i luften og 27 C i vannet
Utseilt distanse siste døgn: 146 nm i luftlinje (152 nm forrige døgn)

Et flott døgn med hensyn til vær og sjø, men vinden ble veldig slapp på ettermiddagen og vi har for første gang kjørt motor i lengre tid. Bra, for vi var uansett nødt til å lade batteriene som begynte å klage over lav spenning. I natt kom vinden tilbake fra syd, bra moderat slørevind.
 
Vi føler oss naturligvis ganske ensomme der vi krysser Atlanterhavet helt alene. Nå er ikke vi den eneste seilbåten som gjør akkurat det. Derfor har vi laget et nettverk med de andre norske båtene som også er på vei hjemover etter ett års rundreise på Atlanteren. Båtene sender hverandre daglig en posisjonsrapport slik at vi har en viss kontroll med hverandre. Atlanterhavet er stort, vi har startet fra forskjellige steder og til ulike tidspunkt, samt at vi har ulike rutevalg og fart på båtene. Vi har imidlertid alle tenkt å dra innom Azorene da det er et naturlig stoppested på veien. Nedenfor følger en oversikt over båtene og deres siste rapporterte posisjon.
 
 
 
Det er betydelig mer poppulært å seile vestover enn hjemover. Derfor er det lite mannskap fordelt på denne flåten. 9 av de 14 båtene seiler med kun en eller to personer ombord. Et eksempel på nytten med dette nettverket kom i dag da Bris fikk hjelp til å starte motoren etter å ha fått assistanse av en motorkyndig kar som kom over fra Hvorfor Ikke. Bris, som seiles solo (kun en ombord) har kun en elektrisk drevet autopilot til hjelp med styringen. Det var derfor kritisk for han da han for noen dager siden ikke fikk start på motoren og ikke hadde han alternative måter å lade batteriene på. Han gikk helt tom for strøm og har ligget drøye to døgn og ventet på assistanse. Det ser nå ut som det problemet er løst. 
 
Det er ikke et strategisk godt valg å ligge bakerst i et felt som vi gjør dersom man trenger assistanse. Vår opprinnelige plan var å seile via Bermuda sammen med flere båter. Nå ble det endringer på dette, dels fordi vi dro lenger vest i Karibien enn de aller fleste andre, dels fordi en del valgte å seile tidligere hjemover og rett mot Azorene, og ikke minst fordi været rundt Bermuda har vært veldig ustabilt i denne perioden. Noen dro mot Bermuda som opprinnelig planlagt, hvorav noen ikke rakk frem før det dårlige været traff dem. Derfor er vi så langt glad for den ruten vi nå har valgt.