Kjempestart!

Sailabout.no
Mon 27 Nov 2006 19:15
Date: 27 Nov 2006 12:00 GMT
Lat: 26:00.00N Lon: 16:10.00W

Utseilt distanse siste døgn: 151 nm
Restdistanse til St Lucia: 2542 nm

 

Vi var litt engstelige for starten med ca 180 full lastede båter på samme startlinje. Det var tydeligvis alle de andre også så det eneste stedet det ikke var tett med båter var rett på startstreken. Mathias styrte skuta og med god erfaring fra tette startfelt i jolleseiling krysset vi startlinjen først av alle akkurat da skuddet smalt. Det var minst 30 meter til neste båt så vi fikk bra med vind i motsetning til hovedfeltet bak oss som lå og tok vind fra hverandre. Med vår oversized genaker hold vi god fart og hadde målgang vært på enden av Gran Canaria ville vi helt klart vært nær toppen av resultatlisten, men denne seilasen er jo knapt startet og det deles ikke ut priser for spurtseire. Da vi tok ned genakeren syd av øya fosset de fleste av båtene forbi oss så vi fikk en liten pekepinn på at vi skal slite med å forsvare vårt handikap på 0,940. Handikapet multipliseres med seilt tid slik at vi f.eks kan benytte omtrent 20 % mer tid enn Berge Viking som har et hdc på 1,121. All erfaring tilsier at vi ikke er i nærheten av å kunne forsvare det Handikapet vi har i forhold til raskere båter, men regattaseilingen er egentlig over for vår del nå. Heretter har vi kun fokus på å ha det mest mulig behagelig og komme vel fram. Og det med å ha det behagelig skal vi nok slite med, for med spridde seil og store bølger blir det litt av en huskestue. 18 fot bølger var det spådd vest av Canariøyene, men der er vi heldigvis ikke nå selv om det gynger godt her vi er også.  

 

Det første døgnet har vi kun brukt 1 av de 470 literne vi har med tank vann, ikke noe av de 405 literne med diesel, så vi kan være utpå lenge om det mønsteret fortsetter. Vi har dog brukt fem tørkeruller allerede så der ligger det an til å bli et problem, men da kan det endelig bli brukt for alle de t-skjortene vi drar rund på.

 

Det eneste alvorlige problemet så langt er at noen har spist opp alle de rosa Mentosene.