St. John, USVI

Sailabout.no
Mon 2 Apr 2007 16:18
Date: 2 Apr 2007 12:00 GMT
Lat: 18:19.20N Lon: 64:47.43W
 
 
Endelig har vi kommet til de gamle dansk-norske kolonier. Det danske flagget vaier fra flaggstengene, selv på de offisielle kontorene henger Dannebrog mellom det amerikanske og det lokale USVI flagget. Det er kun 90 år siden amerikanerne kjøpte dette øyriket fra danskene. I mange år har vår kolonihistorie vært taushetsbelagt, kanskje den var for smertelig. Historien om vår kolonitid har blitt ignorert i både norsk og dansk skole, men nå er interessen for disse øyene i ferd med å ta seg kraftig opp blant danskene. Transport av våpen, slaver og sukker var grunnlaget for stor velstand blant norske skipsredere og danske kjøpmenn og har hatt stor betydning for landenes utvikling. Det er en utrolig interessant historie knyttet til disse øyene, som også ble et yndet tilholdssted for pirater. Krigen mellom Danmark-Norge og England som til slutt endte med at de to landene ble atskilt startet med de første krigshandlinger her borte i 1801.
 
 
Nå ligger vi blant oppankrede amerikanere på St. John og her ligger båtene permanent for anker mens eierne enten er hjemme i USA eller arbeider i baren el. lignende på land. På BVI var det tett med charterbåter og langturseilere, men det har vi ikke sett noe til her. Her er det store privatboliger og hotellkompleks som dominerer. I går menget vi oss med gjestene på et luksus resort i Great Cruz Bay. 75 % av St. John er naturreservat og når vi kommer inn i det området forventer vi å finne mer usjenerte steder.
 
Vi har hatt en viss respekt for amerikanske imigrations, men den mottagelsen vi fikk når vi sjekket inn i går var den hyggeligste vi har hatt på hele turen. Imigrasjonsoffiseren, som riktignok var en kopi av en skikkelig sersjant i US Marines, var opptatt av at vi skulle komme raskt ut å oppleve den fine øya og han hadde flere anbefalinger av sine favorittsteder.

Vi vil seile rundt på de tre Dansk-Norske øyene, eller som vi leste i går, The antilles of the United Kingdom of Denmark and Norway, i et par uker før vi drar mot de spanske jomfruøyene og Puerto Rico - tror vi.
 
På USVI fungerer telefonene, men ikke Telenor eller Netcom abonnementene vi har, ei heller våre East-Carribean kontantkort. Derfor har vi nå på satelittelefonen når vi er ombord.
 
 
 
Vi har benyttet de to siste dagene på land til å leke sydenturister og det er gøy med klatreslott og trampoliner i vannet.
 
 
Et morsomt innslag for barn og voksne var Crab Race. Barna får hver sin krabbe, gir den ett navn og skriver navnet på skallet. Så slippes krabbene løs i midten av ringen.
 
 
Førstemann ut av ringen. Bob og Speedy Gonzales delte seieren i første race. Så var det en rekke varianter ulik race. Det var flust med premier til barna.  
 
 
Nina og Madeleine fulgte spent med, men vår krabbe, Dingo, innfridde ikke forventningene.
 
 
Denne fyren og brødrene hans løp innimellom solstolene for å sikre seg matrester.
 
 
Ikke alle syntes det var like morsomt å få denne fyren innimellom bena, og noen skvatt ganske kraftig.
 
 
 
Et historisk øyeblikk: Siste gang foran Hp,n. Mens resten av familien lå på stranden satt Mathias i baren - for å få internett. I går takket PC'n for seg. Vi mener den er utslitt etter overforbruk i lang tid. Noen mener at dette er en av våre største kriser på turen og overgår bla. at vi ikke kan kjøre vannscooter hele tiden, at vi ikke har rattkonsol eller større motor på jolla, at det er feil vind til å kite mm.