Palm Island

Sailabout.no
Thu 11 Jan 2007 05:36
Date: 10 Jan 2007 14:00 GMT
Lat: 12:35.20N Lon: 61:24.00W
 
 
Er nå på John Caldwells øy, Palm Island. John Caldwell som skrev Vågsom seilas etter å ha gjennomført den villeste havkrysningen vi i dag kjenner til, kjøpte øyen i 1966 for nesten ingen ting da det var en svampaktig uebodd øy med navn Prune Island. Han ryddet øya og plantet den full av palmer og fikk navnet endret til Palme Island. I dag fremstår øya som den mest dresserte tropeøy med private bungalovs og hotell hytter. Vi testet ikke øyas restaurant som angivelig er rådyr, men hadde en fin rundtur på øya med påfølgende bad på en av de peneste strendene som finnes.
 
Vi må imidlertid få frem noen bilder fra Tobago Cays:
 
  
 
Utsikt over ankringen på Tobago Keys møt øst. Vi ligger ankret opp bak revet som er den eneste beskyttelsen mot Atlanterhavet.
 
 
 
Petit Tabac ligger rett utenfor revet og er rom-øya til Captain Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean. Jack Sparrow er en viktig motivator for deler av besetningen ombord og derfor er alle filmsitene viktige steder å besøke.
 
Palmene viser at det blåser godt her, men med over 30 grader i luften er det faktisk ikke sjenerende. Vi har imidlertid to rev i storseilet som standard når vi seiler mellom øyene.
 
 
Mathias kjører drage/kite på Petit Tabac.
 
 
 
 
Mathias henter ned en kokosnøtt.
 
 
 
Vi svømmer blandt fisker i krystallklart vann. Etter å ha tatt 633 bilder på de siste 18 dagene, hvorav brorparten under vann, har vårt digital kamera tatt en pause. Derfor kan dette bli det siste bildet i loggen på en stund.