St. Martin/St. Maarten

Sailabout.no
Thu 22 Feb 2007 00:27
Date: 21 Feb 2007 12:00 GMT
Lat: 18:02.50N Lon: 63:05.60W
 
Antigua, St. Barth, St. Maarten, St. Barth, St. Martin, Anguilla, St. Martin og St. Maarten er rekkefølgen vi har vært innom disse øyene de siste 12 dagene. St. Martin er en ganske liten øy som er delt i to med en fransk side, Saint Martin og en nederlandsk side, Sint Maarten. Dette er ulike land og det krever ut- og innsjekking når vi flytter oss fra den ene til den andre siden av øya.  
 
Med besøk av venner fra Høvik som hadde leid Queen of Harts ble det noen andelenes dager for oss. Hyggelig med selskap for alle ombord og en annen type seiling en det vi vanligvis holder på med. Mange korte etapper, gjerne med en stopp midt på dagen på et egnet snorkle sted var suksessoppskriften til kaptein Olaf på Q of H. På en uke fikk vi med oss eksklusiv shopping i Gustavia på St. Barth, små franske negerlandsbyer med utsøkt og billig mat, samt utallige laguner med krystallklart vann og snorkling som ikke sto tilbake for hva vi opplevde på Tobago Keys.
 
 
 
I Gustavia, St. Barth, la vi oss utenfor museumsbryggen med hekken mot land. På motsatt side i havnen lå de noe større luksus yachtene på rekke og rad med kort vei til de mest eksklusive moteforretningene. Da vi ikke hadde sett en anstendig klesbutikk siden vi forlot Kanariøyene var det et vist undertrykket behov som måtte tilfredsstilles hos deler av besetningen.
 
 
Lukeparkering i Gustavia. Også vi som ofte synes det er trangt. Her blir du ikke lagt merke til om du måler under 200 fot.
 
 
Med disse mega yachtene følger det alltid med representative babes på soldekket. Vi lurer på hvor de kommer fra. Har de fulgt med båten fra båtmessen eller har de kommet ombord en sen kveldstime og blitt værende?
 
 
 
Blekansiktene på Queen of Harts bragte oss til mange flotte badesteder vi ikke hadde funnet på egenhånd.
 
 
Mønster jordbruk eller typisk husholdning på Anguilla? Dette er midt i hovedhavnen på Anguilla. Øya har nå 7000 innbyggere og det er en kraftig økning for da de for tretti år siden hadde en frihetskamp for løsrivelse fra Storbritannia var det drøye 2000 innbyggere. Øya er lite fruktbar og det er vanskelig å lave av idyll alene. Så selv om de nå er en egen nasjon har de beholdt tilknytningen til Storbritannia.
 
 
Båten for anker sett fra Sandy Island utenfor Anguilla. Vi hadde øya og horisonten nesten helt for oss selv.
 
 
Sandy Island sett fra båten. Det ligger mange perler beskyttet av rev nord av Anguilla, men dette er i Karibiens ytterkant og det er få båter her. Ryktene skal ha det til at det også skyldes at de her har innført et utrolig komplisert avgiftssystem som spesielt rammer charterbåter. Vi slapp unna noen av avgiftene da en av de ansatte på naturforvaltningen ikke var på jobb - da kunne de heller ikke ta betaling. Alle områder på og rundt øya med unntak av to bukter var definert som naturreservat. For å ferdes der må man ha spesiell cruising permit. Vi har ikke hørt at de livnærer seg på å bøtelegge besøkende for brudd på reglene for oppførsel i naturreservatene. Men det kunne de skodd seg skikkelig på for listen over hva som ikke er tillatt var utrolig omfattende. Hva med f.eks. "EC$ 5000,- and/or 6 months imprisonment" for toppløs bading? Eller at man ikke har lov til å bruke eget anker, men skal benytte utlagte bøyer i naturreservatene - spesielt vanskelig å følge når alle bøyene var drevet av for lenge siden.