Posisjons rapport Sailabout 25. Juni

Sailabout.no
Mon 25 Jun 2007 14:52
Date: 25. Juni 2007 12:00 UTC
Lat: 49:41.78N Lon: 12:59.00W
Kurs: 055 grader, 2,0 kn SOG
Vind 350 grader, 28 - 35 kn
Trykk 1021
Skyer: Sol og blå himmel, mørke skyer nærmer seg fra nord
Temperatur: 18 C i luften og 15 C i vannet
Bølger: 4 meter
Utseilt distanse siste døgn: 132 nm i luftlinje
Distanse til Kinsale: 209 nm

Årets mest ubehaglige døgn er unnagjort og nå har vi parkert midt på havet for å rydde litt ute og inne. Etter en kveld og natt med vind forfra som har hold seg rundt 34 knop og vindbyger opp i 40 knop har vi fått kjørt oss litt mer enn det de vi synes er behagelig. Ute i cockpit har det vært rimelig bra med både måne, stjerneklart og etter hvert sol, men forferdelig vått for sjøen har ofte slått over båten og cockpit. Innenbords har det imidlertid vært et sant h og med få minutters mellomrom kastet de tre som hadde frivakt opp i går kveld - og noen også i natt og i dag. Med 6 knops fart 60 grader på bølgene har det blitt mye krengning og ristet bra. Aldri før har så mye falt ned og løsnet både ute og inne. Det mest slitsomme å streve med nede i båten var da opphenget til gasskomfyren brakk og plutselig ønsket komfyren å stå på styrbord side i salongen. Det passer jo dårlig når byssa er på babord. En løpsk komfyr er slitsomt å håndtere når båten kaster slik på seg at man egentlig har problemer nok med å bevege seg uten en komfyr mellom armene.

Ute røk bla. det ene festet til spribommen til genakeren slik at den ble hengende i vannet og dunke inn i skutesiden, de fem dieseltankene som står på dekk havnet på sjøen, men ble hengende igjen i et tau, og som symbol på at det hadde vært nok vind for en stund fløy vakeren sin vei.

Klokken ti i dag formiddag blåste det jevnt 38 knop og vi tok en pause og la bi. Da båten lå der rolig og duppet i sjøen var plutselig de 10 meter høye bølgene krympet til 4. Sjøen minnet mest om en dag på høyfjellet i påsken der solen skinte på de hvite bølgekammene. En tankbåt kom seilende forbi og til vår trøst krenget den ganske mye fra side til side, og mer enn oss der vi lå. Besetningen synes det var kjærkomment med litt roligere båt og benytter tiden til å rydde, endelig sovne eller kaste opp litt til. Hver sin lyst.

Hilsen oss fire i Sailabout