St. Maarten

Sailabout.no
Mon 26 Feb 2007 14:29
Date: 26 Feb 2007 12:00 GMT
Lat: 18:02.50N Lon: 63:05.60W
 
Den siste uken har vi tilbrakt på St. Maarten, en øy som har alt, på godt og vondt. Vi har prøvd å nyte de gode sidene.
 
 
 
 
 
På fransk side er det mange koselige steder og det er tett med gode spisesteder. Når vi kan parkere jolla inntil restauranten og spise på bryggekanten er vi ekstra fornøyd.
 
 
 
 
Vi fikk med oss karnevalet på fransk side. Dette er som en årlig russefeiring som varer i 14 dager og avsluttes med en hovedparade på askeonsdag med påfølgende "jump up" (dans) som varer i et snaut døgn. Hovedparadens likhet med russetoget i Oslo er påfallende. Mange lastebiler fulle med lydanlegg som har som mål å sprenge trommehinnen.
 
 
 
 
Vi har også vært på skikkelig feriestrender for cruiseturister som det kryr av her. Der fikk også jentene prøvd seg på vannscooter. I Philipsburgh er det tre til fire cruiseskip som anløper hver dag så det påvirker tilbudet på solsenger, vannaktiviteter og fancy butikker.