Dublin

Sailabout.no
Sat 30 Jun 2007 18:33
Date: 30. Juni 2007 12:00 UTC
Lat: 53:17.95N Lon: 06:08.28W
Kurs: - grader, 03 kn SOG
Vind 180 grader,  20 kn
Trykk 1001
Skyer: Sol og regn
Temperatur: 22 C i luften og 15 C i vannet
Bølger: 0 meter
Utseilt distanse siste døgn: 175 nm i luftlinje
Distanse til x: - nm

Vi hadde to fine dager i Kinsale og fikk virkelig testet ut stedets renome som gourmet senter i Irland. Det ble både frokost, lunsj og middag på restaurant. Mathias testet ut stedets Pizza Express. Det var en veldig trivelig liten by, men bortsett fra at det var sjarmerende og mange fine restauranter og små butikker var det begrenset med tilbud.
 
Det var skikkelig kaotisk i havnen denne uken da det var en stor regatta og besøkende langturseilere var ikke velkomne. Vi trives i et slik regattasirkus og syntes det var morsomt å ligge midt oppe i det. Mathias vurderte om han skulle stille som mannskap i en X-46, men da måtte vi blitt der ut uken, så han droppet det. Båten gjorde det ikke så bra heller. Briter, og tydeligvis Irer, er veldig konkurranse minded og havseilerne var virkelig optimalisert for regattaen. De fleste av de snaut 300 båtene i regattaen var helt strippet. Dvs. det gikk ikke an å sove eller bo nede i dem. Vi lå ved siden av en Sun Fast 40.3 og den hadde heller ikke motor. Båtene duppet uvanlig høyt i vannet.
 
Jentene syntes de fortjente litt luksus etter mange dager i dårlig form på havet og spanderte på seg "hotellferie" i Cork og bussreise til Dublin. (Samt jakt på reservedeler til båten - det var en del ting som må fikses etter all ristingen over havet)
 
Mathias og HF seilte båten opp Irskesjøen til Dublin. Vi brukte akkurat 24 timer på 170 nm, dvs vi hadde en snittfart på over 7 kn. Vi har aldri seilt så fort før, men det skyldes i stor grad at vi var heldige med tidevannet. I lang tid gikk det over ti knop SOG med vinden rett bakfra. Mye regn og tett tåke, så det var ikke veldig spennende, men vi kom i alle fall fort frem. Det siste stykket gikk innenfor flere sandbanker slik at det var trangt farvann, men da sikten var på 150 meter så vi verken land eller sandbankene. Det er godt vi har kartplotter og radar.
 
Det er tydeligvis jappetid i Irland. Vi så signalene med alle de nye og trendy barene i Kinsale. Da vi kom inn i yachthavnen utenfor Dublin blir vi slått av at båtparken stort sett består av nye, store og dyre seilbåter. Dette minner mye om Frognerstranda i slutten av åttiårene. 
 

 
 
Da vi seilte ut fra Puerto Rico var det 35 grader i luften og 30 i vannet. Antrekket var shorts og bar overkropp. Kontrasten kunne ikke vært større for da vi ankom Irland etter å ha krysset Atlanteren hadde vi alt tilgjengelig tøy på kroppen. Vi tror nå at vi allerede har akklimatisert oss for norsk vinter. Kaldere enn dette kan det vel ikke bli?