5. dagen til sjøs

Sailabout.no
Thu 30 Nov 2006 13:39
Date: 30 Nov 2006 12:00 GMT
Lat: 22:12.63N Lon: 22:00.69W

Utseilt distanse siste døgn: 117 nm
Restdistanse til St Lucia: 2273 nm

 

I går hadde vi lagt bak oss et langt strekk med 183 nm på 24 timer, mens vi de siste 24 timene kun har tilbakelagt 117 nm. 183 nm tilsvarer 7,6 knop i snitt om vi seiler på en rett strek, men vi skiftet kurs etter vinden flere ganger og med store bølger blir det også hele tiden slingring. Derfor hadde vi en faktisk snitt fart på over 8 knop og det er mye for denne tungt lastede båten på platt lens og med rev i storseilet. Da vi surfet gjennom bølgene i mørket med lang hekkbølge og en morildstripe i kjølevannet følte vi oss litt som Frostad i Volvo Ocean Race. Vi fikk besøk av delfiner i går og de lekte rundt baugen av båten. Dette er alltid en stor opplevelse ombord og alle henger utenfor rekka for å følge delfinenes lek langs skutesiden. Guttene tok nattevakten i natt også så dette begynner og bli en fin rutine. De rigger seg til i cockpit med PC'r, høytaleranlegg og koser seg med filmer og Lost og kanskje gløtter de litt opp på seilene, når filmene tillater det.....

 

I dag er det mer som å ligge en stille sommerdag i Oslofjorden. Vinden er nesten helt borte, kun 5 knop fra NØ og vi startet dagen med bad bak båten. Det var nydelig og få vasket seg litt og ikke minst få tatt en hårvask. Temperaturen er 28 grader i vannet - så det var utrolig deilig! I skrivende stund steker vi i cockpit og Madeleine har engelsk time.

 

I dag er det Thanksgiving! Vi har feiret Thanksgiving med gode venner siden 1984, men i år blir det feiring hver for oss... Men, det blir ingen dårlig meny allikevel. Middagen starter kl. 17 med laks og kanapeer og hvitvin. Kalkunen ble for stor, men kalkunfilet har vi med og stuffing, som består av epler, svisker, loff mm. Waldorfsalat hører også med og fløtegratinerte poteter fra Norge. Likeledes fløtesaus. Til dessert blir det brownies. Vi gleder oss!!