11. dagen til sjøs

Sailabout.no
Wed 6 Dec 2006 13:54
Date: 6 Des 2006 12:00 GMT
Lat: 19:25.67N Lon: 37:51.90W

Utseilt distanse siste døgn: 160 nm
Restdistanse til St Lucia: 1368 nm

 

Halvveis i dag

I går ettermiddag roet vinden seg og vi fikk en ganske behagelig dag etter hvert. På kvelden frisknet det til igjen. Først hadde vi liten kuling, men etter hvert steg vinden til 35 knop og det blir stiv kuling og vel så det. Det er ikke behagelig ombord under slike forhold, men veldig morsomt for den som står til rors. Det var skyfritt og fullmåne så det er gode forhold for nattseilas. Når det blåste som verst var sjøen ganske behagelig. Borte var alle dønninger og brytende bølger fra alle mulig retninger. Hvem har forøvrig anledning til å tenke på bølgene når man har stiv kuling rett i ryggen? Under slike forhold, egentlig under de fleste forhold, holder de fleste av oss en temmelig vinglete kurs og båten skjener hit og dit som en full sjømann - og vi som ikke har smakt alkohol på en uke. Mathias derimot har en utrolig evne til å holde konsentrasjonen og få båten opp i stadig nye topp noteringer. Han smiler godt når loggen passerer 12 tallet og kjempet lenge for å nå 14 knop, men måtte gi seg på 13,8 knop.

 

I dag passerer vi midtpunktet mellom Las Palmas og St. Lucia og det må vi markere!