Norman Island, BVI

Sailabout.no
Sat 31 Mar 2007 14:41
Date: 31 Mar 2007 12:00 GMT
Lat: 18:19.05N Lon: 64:37.06W
 
Norman Island er den mest kjente skatteøya og det går rykter om at sjørøvere har gravd ned store skatter på 1600 og 1700-tallet. Noen har også blitt funnet, dessverre ikke av oss. Det er mange huler i vannskorpen som det går ann å svømme inn i og disse har gitt grunnlag for eventyrfortellinger om sjørøvere som gjemmer skatter i huler. Vi svømte inn i disse hulene og oppdaget et fantastisk fiskeliv rundt huleåpningene, mest søte småfisk i flotte farger, men også noen 1,5 meter lange barracudaer som gled langsomt gjennom vannet rundt oss og nærmest fulgte med på om vi skulle oppdage noen skatter. Vi har blitt vant til å ha barracudaer rundt oss når vi bader, men det demper badelysten. Barracudaen er kjent for å ha dårlig syn og går etter det som skinner i vannet så vi har skrelt av oss det som er av smykker for ikke å bli forvekslet med en blank og feit sild. 
 
 
På vei inn i grotte.
 
 
 
Vi er på "The Last Resort", en liten øy ved enden av flyplassen på Tortola og "feirer" at Fredrik og Benedicte mønstret av igjen og denne gangen blir det en god stund til vi ser dem igjen - dessverre.
 
 
Vi har slappet av og brukt god tid på Jomfruøyene. Dermed har det vært god tid til ulike vannaktiviteter.
 
 
 
Når forholdene er egnet får Mathias prøvd seg på kiting. Og da ender det ofte slik:
 
 
 
Vi har seilt mye sammen med Cappella og Mathias og Martin har fått lekt seg en del, bla. med Hobie Cat, og da gikk det ofte fort og skrått, og da endte det ofte slik:
 
 
 
 
 
Madeleine har bedre kontroll over Optimistjollen.
 
 
Jomfruøyene er indrefileten i det Karibiske øyriket. Her finner man de flotteste havner og strender, klarere vann enn noe annet sted og det er mer beskyttet og enklere å seile enn i indre Oslofjord. Derfor er dette det mest populære området i hele verden for charterbåter. Bare på Tortola er det registrert 992 utleiebåter og i tillegg er det en rekke operatører her som er registrert andre steder. Derfor er det tett med båter som seiler rundt. I de mest populære havnene ligger man tett i tett i bøyer som er plassert akkurat såpass langt fra hverandre at man ikke svinger inni nabobåten. Det er imidlertid nok vann og havner til å kunne være helt for seg selv om man ønsker det. På bildet over ligger vi på Vestsiden av Virgin Gorda mellom et langt rev og stranden. Vi har kilometer med strand for oss selv. Derfor er dette et helt fantastisk område og utvilsomt et førstevalg dersom vi senere skulle leie båt her borte for en uke eller to.